Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík z Taiwanu prešiel celé Slovensko a vzniklo z toho nádherné VIDEO

Steve Lin Zobraziť galériu (3)
Steve Lin (Zdroj: YouTube/Steve Lin)

BRATISLAVA - Pamätáte sa ešte na Angličanku, ktorá prespievala hit Adama Ďuricu a vyvolala u nás haló svojou výbornou výslovnosťou slovenčiny? Ak áno, vedzte, že má odvčera ťažkú konkurenciu. Mladík z Taiwanu, ktorý v našej krajine pobudol osem mesiacov, predstavil totiž na internete svoju verziu piesne Mandolína a navyše pritom ukázal všetkým divákom aj kus krásneho Slovenska.

Britka (17) miluje slovenské piesne: Naspievala ďalší hit, to musíte počuť!

Mladík z Taiwanu prešiel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Steve Lin)

Steve Lin, ktorý podľa informácií na sociálnej sieti študoval na Národnej univerzite vedy a technológie na Taiwane a živil sa aj ako anglický sprievodca po svojej domovine, prepadol cestovaniu a láske k iným krajinám. Od minulého septembra je v rámci programu "work and travel" práve na Slovensku a za osem mesiacov stihol spoznať toľko, čo niektorí našinci nestihnú za celý život.

Mladík z Taiwanu prešiel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Steve Lin)

Podľa fotografií na Facebooku to vyzerá, že si našiel u nás veľa kamarátov a rozhodol sa spriateliť aj s naším komplikovaným jazykom. To, čo sa naučil, môžete počuť práve v piesni Adama Ďuricu, ktorú predviedol po celom Slovensku, či už to pred divákmi, ktorí mu za jeho vystúpenie zatlieskali, alebo v prírode. Ako nasvedčujú zábery, Steve si pozrel nielen naše monumenty ako Bratislavský hrad alebo Dóm sv. Alžbety v Košiciach, ale zavítal aj na Chopok či do Slovenského raja a v jeho rukách nechýbala gitara.

Šikovný mladík, ktorý si so sebou zobral aj filmárske vybavenie, po ôsmich mesiacoch vytvoril dielo, na ktoré sa nielen dobre pozerá, ale sa aj dobre počúva. A aby ste si nemysleli, že Steve sa naučil iba jednu skladbu a už je z neho odborník, je tu ďalší dôkaz, že sa so slovenčinou statočne popasoval. Jeho video na Instagrame ukazuje, že zvládne zahrať a zaspievať aj napríklad Mira Žbirku v našej mestskej hromadnej doprave.

Steve Lin, ktorému zvyknú kamaráti hovoriť familiárne aj Pišta či Števo, žne za svoju odvahu v komentároch samé pochvaly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu