Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodí sa unikátny film o zimných krásach Slovenska: FOTO Mliečna dráha ako z rozprávky

Mliečna dráha
Mliečna dráha (Zdroj: Jozef Dovičin)

BRATISLAVA - Viete, ako vyzerá pohľad z Veľkého Rozsutca na nočnú oblohu nad Slovenskom očami fotografa a filmára? Presne takto. Je to jedna z 333 fotografií, ktoré poslúžili na to, aby bol tento záber v pohybe a Jozef Dovičin ho použil na dokončenie svojho filmu o zimných krásach Malej Fatry.

Jozef zachytil na nočnej oblohe krásne divadlo: FOTO perzeidov nad Čachtickým hradom

"Mliečna dráha nad Tatrami, krásny východ slnka nad Liptovskou Marou, inverzia 50 metrov pod vrcholom spojená s krásnym západom slnka, zaľadnené Jánošíkove diery, ohňostroj v Terchovej, toto všetko a oveľa viac uvidíte v 20 minútach plných zimného dobrodružstva pri zdolávaní kráľa Malej Fatry Veľkého Rozsutca," napísal o svojom projekte Jozef.

Rodí sa unikátny film
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Jozef Dovičin)

Podľa jeho ide o unikátny dokument, pretože žiadny iný ešte nebol práve v zime a z tohto pohoria natočený. Zatiaľ ho navštívil 11-krát, pričom zachytil západ a východ slnka, ale aj nočnú oblohu v čase, "keď bola celá oblasť dokonale zasnežená a zamrznutá".

Jozef Dovičin sa venuje dokumentovaniu Slovenska, fotí ho časozberne a potom snímky spracúva do videa. Momentálne však potrebuje financie na zaplatenie zvukového štúdia či na výdavky na cestovanie. Dokument síce už vyšiel a premietal sa aj na horských festivaloch, ale Jozef má v pláne ho prerobiť a vložiť doň nové zábery. Za podporu sľubuje, že sa budú mať diváci na čo tešiť a film bude hotový už do tohto leta.

Viac o téme: Jozef Dovičin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu