Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Letuška mala škaredé podozrenie, na záchode nechala odkaz: Tínedžerke ním zachránila život

Sheila Fedricková je hrdinkou Zobraziť galériu (2)
Sheila Fedricková je hrdinkou (Zdroj: thinkstock.com)

SEATTLE - Americká letuška prehovorila o tom, ako zachránila jednu tínedžerku pred strašným osudom mladej prostitútky. Stačil na to krátky odkaz, ktorý nechala na toaletách. Tie dve sa po tomto incidente zblížili a doteraz si pravidelne telefonujú.

Shelia Fedricková, ktorá pracuje pre leteckú spoločnosť Alaska Airlines, mala obavy o dievčinu vo veku 14 až 15 rokov, sediacu vedľa staršieho muža počas letu zo Seattlu do San Francisca. Vyzerala totiž veľmi vystrašene. Keď sa s ňou letuška pokúsila porozprávať, vždy za ňu hovoril dotyčný muž. Rozhodla sa preto konať. Na palubnej toalete nechala odkaz a dievča odpísalo: "Potrebujem pomoc." 

​Polícia zadržala prevádzačov, ženy využívali ako sexuálne otrokyne

Fedricková o všetkom povedala pilotovi, ktorý cez vysielačku zorganizoval príchod polície. Tá po prístátí už čakala na nebezpečného pasažiera. Len preto, že verila svojmu inštinktu, sa podarilo zachrániť dievča pred veľmi smutným osudom. 

Letuška mala škaredé podozrenie,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Incident sa stal ešte v roku 2011. Shela o ňom porozprávala v súvislosti s charitatívnou organizáciou známou ako Leteckí ambasádori, ktorá momentálne trénuje sto letušiek na to, aby dokázali rozoznať varovné signály naznačujúce obchodovanie s ľuďmi.

Letuška mala škaredé podozrenie,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Učí ich, ako sa majú zachovať v prípade, že majú podozrenie, že na palube je priekupník. Doteraz sa tak na palube lietadiel podarilo identifikovať tri prípady obchodovania s ľuďmi. Išlo o spoločnosti Delta, JetBlue a US Air. "Vďaka tomu, že letušky vedeli, ako postupovať, boli tieto deti zachránené pred životom v otroctve, pornografiou a prostitúciou," povedala prezidentka spolku, Nancy Rivardová

A čo bolo vlastne napísané na tom odkaze? Okrem iného na neho Sheila napísala svoje telefónne číslo, ktoré sa tínedžerka naučila naspamäť. O pár týždňov neskôr svojej záchrankyni zavolala. Dodnes sú v kontakte. 

Viac o téme: LietadloPriekupníkObchod s ľuďmi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu