Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bizarná policajná záchrana: Strážnik preliezol bránku a išiel ratovať

Strážnici prišli na pomoc uviaznutému somárikovi Zobraziť galériu (2)
Strážnici prišli na pomoc uviaznutému somárikovi (Zdroj: Foto: MsP Brno)

BRNO - Policajti mali opäť plné ruky práce. Vybrali sa ratovať oslíka, ktorý sa prepadol do zamrznutého jazierka. Akcia mala, našťastie, šťastný koniec. Somárik vyviazol po vlastných.

Zamrznuté vodné plochy nemusia byť nebezpečné len pre ľudí, ale môžu byť pascami aj pre zvieratá. Dôkazom je osol, ktorý sa prepadol pod tenkou vrstvou ľadu v Horných Heršpiciach v miestnej minizoo. 

"Náhodný okoloidúci postrehol, ako zviera stojí po krk v ľadovej vode, a obrátil sa na tiesňovú linku. Jeden zo strážnikov vzhľadom na naliehavosť situácie hneď po príchode k areálu preliezol bránku, aby zistil, akým spôsobom oslovi pomôcť," opísala mestská polícia Brno na svojej internetovej stránke. Zviera vyplašil cudzí človek v uniforme tak, že sa vzoprelo na zadných nohách a prednými kopytami sa zaprelo o ľadovú plochu.


Prečítajte si aj:

Kengura zdrapila psa, na pomoc pribehol majiteľ: VIDEO neskutočného súboja s prekvapivým koncom


Bizarná policajná záchrana: Strážnik
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: MsP Brno)

Zvieratku sa nakoniec podarilo celým telom dostať sa až nad hladinu, pomaly sa postavilo na nohy a odišlo. Strážnici sa spojili so správcom areálu a upozornili ho, že dieru v ľade je potrebné zabezpečiť, aby do nej nespadli ďalšie zvieratá z minizoo. Ako policajti uviedli, uistili sa, že sa skrehnuté zviera dočká potrebnej starostlivosti. A to nielen kvôli možnému prechladnutiu, ale aj kvôli tomu, že sa osol pri predchádzajúcich pokusoch o únik z vody poranil. Svedčilo o tom niekoľko krvavých stôp v okolí praskliny na ľadovej ploche. Na miesto dorazili aj hasiči a následne veterinárka. 

 

Viac o téme: PomocMestskí policajtiSomárik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu