Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dojemný príbeh z bratislavskej Miletičky vás chytí za srdcia: Krásna reťazová reakcia

Mamička čaká so synom, kým nezasvieti zelená Zobraziť galériu (3)
Mamička čaká so synom, kým nezasvieti zelená (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Aj v dnešnej uponáhľanej dobe, ktorej vládne ignorancia a ľahostajnosť, sa stále nájdu ľudia, ktorí dokážu byť solidárni a brať ohľad na tých druhých. Príbeh, s ktorým sa zverila istá Slovenka na internete, sa možno bude zdať banálny, no na druhej strane dokazuje, ako málo stačí na to, aby ste potešili srdiečko niekoho druhého.

Ako pohladenie na duši sa číta príspevok, ktorý na facebookovú stránku Nekŕmte nás odpadom pridala jedna užívateľka. Dojala ju situácia, ktorú zažila na križovatke na Miletičovej ulici v Bratislave. Keď čakala na priechode pre chodcov spolu s mamičkou a jej malým synom, stala sa svedkom niečoho, čo je dnes už veľmi ojedinelé. Spolupatričnosti a empatie. 

McDonald's odmietol dať pohár vody bezdomovkyni: Muž v rade za ňou spravil niečo úžasné

"Miletička, práve teraz. Prichádzam k priechodom, nikde ani auto. Zdvihnem nohu, že vykročím. Malé chlapča, čo tam stojí s maminou, ju okamžite zdvihne presne ako ja. Stoj miláčik, čakáme na zeleného panáčika, povie mama a ukazuje na semafor," týmito slovami začína príspevok. 

Dojemný príbeh z bratislavskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Užívateľka sa chcela zachovať správne, a preto tiež prinožila a zatvárila sa ako červený panák na semafore. Chlapček to po nej okamžite zopakoval. Hneď nato prišli dvaja mladíci, z ktorých jeden, napriek tomu, že stále svietila červená, chcel prejsť cez cestu. Kamarát ho stiahol a ticho upozornil, že by mali naučiť malého správne prechádzať cez priechod. Obaja sa teda rovnako zahrajú na červených panáčikov. 

Vznikne reťazová reakcia, kedy za chrbtom mamy stojí asi desiatka ľudí. Vtom konečne zasvieti zelená, mama ukáže na panáčika a prejde so synom cez cestu. A spolu s nimi všetci ostatní. Krásny príklad, kedy neznámi ľudia prejavili spolunáležitosť a súdržnosť s chlapčekom, "len" preto, aby ho naučili správne chodiť cez priechod. 

Dojemný príbeh z bratislavskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Príbeh potešil mnohých užívateľov. Dnes už je totiž veľmi ojedinelé zažiť niečo také v uliciach, kde prevláda anonymita a nevšímavosť. "Super, že sa pri priechode stretlo toľko empatických ľudí. Čítala som to s úžasom," píše Mária. "Správne a krásne. Bodaj by bolo viac rozumných a ohľaduplných ľudí," pripája sa Monika. 

Viac o téme: BratislavaKrižovatkaSemaforDobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu