Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nell (14) päťkrát "vstala z mŕtvych": Prechladnutie na školskom výlete sa zmenilo na krutý boj o život

Nell Zobraziť galériu (3)
Nell "prekabátila" smrť. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Anglická tínedžerka sa ocitla päťkrát na pokraji smrti, dostala 81 transfúzií krvi a bola v kóme dva mesiace po tom, čo prechladla na školskom výlete vo Francúzsku. Nell Robbinsová (14) skončila v nemocnici, keď sa neskôr ukázalo, že má zápal pľúc a v dôsledku infekcie jej postupne zlyhávali orgány. Jej uzdravenie považujú lekári aj rodina za zázrak.

Študentku (22) v kóme išli odpojiť od prístrojov: V poslednej chvíli sa stalo niečo neuveriteľné

Nellina matka Rachael (49) musela zrušiť svoju svadbu a odletieť do francúzskeho mesta Montpellier, aby mohla byť pri lôžku svojej chorej dcéry, ktorú udržiaval pri život prístroj, pretože kvôli bakteriálnej infekcii jej nepracovali pľúca. "Nikto presne nevie, ako sa to stalo. Keď ju pripojili na ECMO vyzerala ako Frankenstein, ale aj tak bolo neuveriteľné vidieť, že to funguje," uviedla Rachael pre portál MailOnline.

Matka troch detí sa mala znovu vydávať 27. júla, ale po tom, čo Nell previezli do nemocnice koncom júna, obrad zrušili. Do Montpellier prišli aj Nellin otec Ben a jej sestra Bea (21). "Spočiatku to bol totálny šok a hrôza a postupne sa to ešte zhoršilo, keď ju pripojili na život podporujúci prístroj. Bola to nočná mora od začiatku do konca - je to to najhoršie, čo si môžete predstaviť, že sa deje s vašou dcérou," dodal Ben.

Nell s mamou
Zobraziť galériu (3)
Nell s mamou  (Zdroj: profimedia.sk)

Keď sa prvýkrát rodičia dostavili do nemocnice o piatej ráno, bola Nell pod silnými sedatívami. Kanylu kvôli tomu, že bola veľmi drobná, jej museli zaviesť do krku. Nie je známe, kde sa baktériou Staphylococcus aureus nakazila, ale podľa lekárov máva táto infekcia smrteľný priebeh iba v zriedkavých prípadoch.

"Personál bol úžasný, pracoval neuveriteľne tvrdo. Nikdy sa nevzdal a vďaka jeho húževnatosti Nell prežila," pochválila Rachael francúzskych zdravotníkov, ktorí dievčinu napriek tomu, že sa päťkrát ocitla na pokraji smrti, nechceli odpojiť od prístrojov. Napriek zlým prognózam Nell prvýkrát otvorila oči 28. augusta a postupne sa začala zotavovať.

Nell s rodičmi a nemocničným personálom.
Zobraziť galériu (3)
Nell s rodičmi a nemocničným personálom.  (Zdroj: profimedia.sk)

"Bolo to veľmi ťažké, ako keby ste dostali rozsudok smrti každý deň s tým, že kat sa zajtra vráti. Stalo sa to toľkokrát, že sme si mysleli, že je koniec. Keď sa prebudila, otvorila oči, ale nemohla rozprávať, tak si začala hmkať svoju obľúbenú pieseň od Davida Bowieho. Jej prvé slová "Milujem ťa, mamička" boli niečo úžasné. Keď sa konečne mohla vrátiť domov, bolo to, ako keby nastal Štedrý deň," opísala Rachael dni obrovského strachu ale aj radosti.

"Chcem, aby ľudia pochopili, že existuje nádej a že zázraky sa dejú, ako tomu bolo pri Nelly. Toľko ľudí sa za ňu modlilo a želalo jej uzdravenie, že tá sila sa musela prejaviť," dodala Rachael.

Viac o téme: Zápal pľúc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu