Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Náš hrdina sa stal ambasádorom: Sagan bude svojím menom reprezentovať Slovensko vo svete!

Peter Sagan s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslavom Lajčákom Zobraziť galériu (5)
Peter Sagan s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslavom Lajčákom (Zdroj: Foto: MZV)

BRATISLAVA - Slovensko sa dočkalo svojho nového ambasádora. Čestný titul "Veľvyslanca značky Dobrý nápad Slovensko" získal v súčasnosti najvýraznejší slovenský športovec Peter Sagan. Udelil mu ho minister zahraničných vecí a európskych záležitosti SR Miroslav Lajčák.

Pred tým ako Lajčák udelil historicky prvý čestný titul Veľvyslanca značky Slovensko vyslovil pár pekných slov venovaných našej súčasnej športovej špičke. "V dnešnom otvorenom  a poprepájanom svete, keď Petrove neuveriteľné výkony sledujú naživo milióny ľudí, robí tento mladý muž fantastickú reklamu aj svojej vlasti. Chcem aby Peter vedel, že doma – na Slovensku, to intenzívne vnímame a oceňujeme. Kto iný, ako Peter Sagan by mal byť pri zrode tradície a stať sa historky prvým nositeľom čestného titulu Veľvyslanec značky Slovensko?"

Náš hrdina sa stal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: MZV)

Cieľom projektu udeľovania čestného titulu veľvyslanca je oceniť výnimočné osobnosti alebo subjekty a využiť ich potenciál pre prezentáciu Slovenska smerom do vnútra krajiny, ako aj reprezentáciu vo svete. "Peter Sagan je fenomén, ktorý vtláča najvýraznejšiu pečať Slovenska do povedomia ľudí na celom svete. Sám o sebe je nesmierne hodnotnou a silnou značkou s obrovskou mediálnou hodnotou, ktorá ďaleko prevyšuje oblasť cyklistiky či športu. Svojou neobyčajnou výkonnosťou, ale aj šarmom, charizmou a skromnosťou robí imidžu Slovenska neoceniteľnú službu," povedala Simona Bubánová, organizátorka projektu.

Náš hrdina sa stal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: MZV)

Náš hrdina sa stal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: MZV)

Ďalšie pozitíva projektu

Krajiny s pozitívnym imidžom majú na trhu turizmu, vzdelávania a investícií nespornú výhodu. Ľudia aj investori prirodzene smerujú ku krajinám so silnými značkami oproti tým, s ktorými majú negatívne alebo žiadne asociácie. Odporúčajú ich pre biznis, sú preferované ako turistické destinácie, ale aj pri kúpe produktov vyrobených v danej krajine.

Náš hrdina sa stal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: MZV)

Slávnostné podujatie sa konalo v priestoroch Národnej banky Slovenska, aj za účasti viceguvernéra NBS Jána Tótha. V budove NBS budú zároveň uložené menovacie dekréty budúcich držiteľov čestného titulu. 

Viac o téme: OdovzdávanieAmbasádorLajčákSaganOceňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu