Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Iba 6-ročný Alex dojal prezidenta Obamu: TOTO je list, ktorý mu napísal. Po prečítaní pochopíte

Alex číta svoj list prezidentovi. Zobraziť galériu (2)
Alex číta svoj list prezidentovi. (Zdroj: youtube/cnn)

WASHINGTON - Šesťročný Alex z New Yorku si získal rešpekt amerického prezidenta Baracka Obamu a tisícov ďalších po tom, čo sa ponúkol adoptovať si malého sýrskeho chlapca zraneného počas bombardovania v meste Aleppo. Pohľad na Omrana (5), ako po záchrane z trosiek domu sedí sám v sanitke pokrytý prachom a krvou, šokoval nedávno svet a inšpiroval malého Američana, aby mu pomohol.

Záchrana chlapca (5) v bombardovanej Sýrii: Srdcervúce VIDEO, ktoré vás doženie k plaču

V ručne písanom liste zaslanom do Bieleho domu Alex požiadal Obamu, aby Omrana vzal a priviedol k nemu domov, kde "budeme na vás čakať s vlajkami, kvetinami a balónikmi." Ponúkol sa, že Omrana naučí jazdiť na bicykli, hovoriť po anglicky a že bude ako jeho brat. Jeho sestra Catherine sa s ním dokonca podelí o svoje hračky.

Iba 6-ročný Alex dojal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/cnn)

Obama čítal Alexove slová nahlas vo svojom prejave na pôde OSN začiatkom tohto týždňa pred tým, ako zverejnil video z chlapcovej prezentácie listu na Facebooku. Americký prezident požiadal ľudí, aby mu venovali pozornosť a pochopili, prečo sa oň rozhodol podeliť s celým svetom.

"Toto sú slová šesťročného chlapca - malého dieťaťa, ktoré sa nenaučilo byť cynické, alebo podozrievavé, alebo mať strach z ostatných ľudí kvôli tomu odkiaľ pochádzajú, ako vyzerajú, alebo ako sa modlia," povedal podľa CNN prezident.

"Všetci by sme mali byť viac ako Alex. Predstavte si, ako by svet vyzeral, keby sme boli," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu