Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Okamihy šťastia v zemetrasení zničenom Taliansku: VIDEO záchrany dievčatka (10) po 17 hodinách

Vystrašená, ale živá. Zobraziť galériu (4)
Vystrašená, ale živá. (Zdroj: SKYTG24)

RÍM - Iba desaťročné dievčatko zachránili po tom, čo strávilo sedemnásť hodín pod troskami domu, ktorý sa zrútil počas "apokalyptického" zemetrasenia s magnitúdou 6,2. Úrady pre civilnú ochranu dnes oznámili, že počet obetí už stúpol na 247.

Taliansko zasiahlo silné zemetrasenie: Desiatky mŕtvych, zničené sú celé mestá

Záchranné tímy nepretržite pátrajú po preživších osobách. Zemetrasenie včera zasiahlo regióny Umbria, Lazio, Marche a mnoho obyvateľov zostalo uväznených pod ruinami budov. Medzi tých, ktorí mali šťastie, patrí aj desaťročné dievčatko z mestečka Pescara del Tronto, ktoré hasiči vytiahli po 17 hodinách.

Na záberoch vidno, ako sa ozve výkrik "Je nažive" a jeden z mužov vynesie na rukách malú dievčinku. Prizerajúci sa po úspešnej akcii zatlieskajú. Šéf hasičov Danilo Dionesei zásah potvrdil a dodal, že dieťa previezli do neďalekej nemocnice. Nevedel však uviesť žiadne bližšie informácie o jeho zdravotnom stave.

Počet obetí stredajšieho zemetrasenia v strednom Taliansku sa zvýšil na 247, oznámil dnes úrad pre civilnú ochranu. Predchádzajúce správy hovorili o 159 mŕtvych. Ďalšie stovky osôb utrpeli zranenia, niektorí sú v kritickom stave.

Okamihy šťastia v zemetrasení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Epicentrum bolo neďaleko regiónu Aquila, kde v roku 2009 pri podobne silnom zemetrasení zomrelo vyše 300 osôb. Prvé otrasy pôdy o sile zhruba šiestich stupňov prekvapili obyvateľov v spánku, potom nasledovalo vyše 200 ďalších záchvevov, z ktorých ale len jeden prekročil intenzitu piatich stupňov. Plný rozsah skazy sa záchranárom odkryl po východe slnka. Následné otrasy v priebehu dopoludnia i popoludní vyvolali paniku.

Okamihy šťastia v zemetrasení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Otrasy pokračovali aj počas dnešného dňa. Jeden z nich o sile 4,7 stupňa mal epicentrum asi sedem kilometrov východne od mesta Norcia takisto v strednom Taliansku v provincii Perugia. Experti ho zaznamenali o 5:40 ráno.

Okamihy šťastia v zemetrasení
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Zemetrasenie Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu