Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Verejnosť dojal príbeh opustenej opičky: VIDEO, ktoré rozcíti aj tie najdrsnejšie povahy

Opička Fjodor s adoptívnou mamou
Opička Fjodor s adoptívnou mamou (Zdroj: Foto: YouTube/VIDEOLANDMARKS)

MOSKVA - Ruskú verejnosť dojal príbeh opusteného opičieho mláďatka zo zoologickej záhrady v sibírskej Ťumeni. Novorodenú opičku, ktorej biologická matka z druhu kotul veverovitý sa rozhodla postarať sa len o jedno z dvoch mláďat, si osvojila mačka riaditeľky zoo.

Opustenú opičku, starú tri týždne, si riaditeľka Taťjana Antropovová vzala domov. Na jej prekvapenie si mláďatko, ktoré pomenovala Fjodor, osvojila jej šestnásťročná mačka Rosinka. "Stalo sa to samo od seba. Akonáhle som prišla domov, tak som jej ho posadila na chrbát a on sa okamžite upokojil. Od tej doby sú nerozluční, dokonca na nej aj spí," opísala Antropovová.


Prečítajte si aj:

VIDEO Okolo sa zhromaždil dav: Majiteľ ukázal zvláštne prasa, mutanta s opičou tvárou


Chlpatá adoptívna matka sa pýši poriadnou výhrevnosťou, dôležitou pre prežitie mláďaťa nielen v drsnom sibírskom podnebí. Opičku kŕmi riaditeľka z fľaše, je rovnako nadšená ako médiá a verejnosť. Fjodor začína byť pekne neposedný a svoju opatrovateľku štípe a hryzie. Rosinka ale musí opičkino vyčíňanie ešte mesiac vydržať, než zverenec prejde na tuhú stravu a vráti sa do opičieho stáda v zoologickej záhrade.

Pozrite si video milého spolužitia dvoch zvierat. 

Viac o téme: RuskoZoo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu