Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Internetom koluje srdcervúci odkaz: Čech prežil 30-metrový pád, hľadá anjela zo Slovenska

Miro sa druhýkrát narodil. Zobraziť galériu (2)
Miro sa druhýkrát narodil. (Zdroj: Facebook/Parťák na turistiku do hôr)

POPRAD - Prežil voľný 30-metrový pád zo skaly a teraz hľadá svojho záchrancu. Miro z Ostravy prežil minulý víkend vlastnú smrť. Pri hrozivom páde z tatranskej Ostrvy mu život pomohol neznámy Slovák, ktorému by rád poďakoval.

„Nikdy nezabudnem na to obdobie, na celých päť dní, ktoré som ležal v Poprade. Voľným pádom zo skaly, nekonečná bolesť a pri mne zástup anjelov,“ spomína Miro, ktorému v hlave po desivom páde vírilo tisíc myšlienok a zameriaval sa len na jediné – bojovať, prežiť, zažiť vlastné zmŕtvychvstanie.

Spoveď šerpov, ktorí zachránili slovenských horolezcov: FOTO zranenia, emotívny odkaz domov!

Moravan Miro minulú sobotu spadol zo skaly vo Vysokých Tatrách a prostredníctvom známej stránky Parťák na turistiku do hôr na Facebooku sa rozhodol vypátrať jedného zo „slovenských anjelov“, ktorý mu po páde zavolal vrtuľník a postaral sa oňho, čím mu zachránil život.

Študentka (22) stretla v knižnici muža svojich snov: Vypátrala ho cez internet, čo sa stalo potom!

„Chcel by som len poďakovať a vyjadriť svoju vďačnosť človeku, ktorého srdce je väčšie ako celé Tatry, takže keby niekto náhodou vedel, alebo tušil, bol by som veľmi rád za každú informáciu,“ vyzval turistov Miro s prosbou o pomoc. Rád by dobrodinca našiel a osobne sa mu poďakoval.

Ako Mirov pád popisuje Horská záchranná služba, záchranárov kontaktovali prostredníctvom tiesňovej linky 112 náhodní turisti, ktorí si pád zo steny Ostrvy všimli. „Na miesto odišla postihnutému na pomoc skupina záchranárov z Vysokých Tatier a zároveň smeroval do doliny aj vrtuľník posádky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Po príchode oboch záchranných posádok bol český turista ošetrený a transportovaný vrtuľníkom do Popradu na ďalšie vyšetrenia.“

Internetom koluje srdcervúci odkaz:
Zobraziť galériu (2)

...
      

Viac o téme: AnjelZáchranaPádTurista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu