Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nečakané rozuzlenie príbehu po 16 rokoch: Austrálčan zmizol z jedného dňa na druhý a teraz...

Jason sa už chvalabohu našiel Zobraziť galériu (2)
Jason sa už chvalabohu našiel (Zdroj: Facebook)

MILTON KEYNES - Príbeh sa dočkal šťastného rozuzlenia. Austrálčan, ktorý bol nezvestný šestnásť rokov, sa našiel v útulku pre bezdomovcov na juhovýchode Anglicka. Ešte zostáva dopraviť ho na druhý koniec sveta

Jason Ronald Douglas zmizol ako 21-ročný v roku 2000, keď žil vo Veľkej Británii. Odvtedy sa svojej rodine neozval. Z času na čas sa objavili správy o tom, že žije v tom či onom meste, no ani jedna sa nepotvrdila. Mladíka sa podarilo po dlhých rokoch vypátrať až teraz - býva v útulku pre ľudí bez domova v meste Milton Keynes. 

Nečakané rozuzlenie príbehu po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Príbuzní ho chcú dostať späť do rodnej Austrálie, odkiaľ pochádza. No keďže jeho prevoz je veľmi nákladný, na stránke Gofundme.com založili finančnú zbierku. "Jason bol nezvestný šestnásť dlhých frustrujúcich rokov. Má domorodý pôvod. Momentálne žije v Británii v útulku. Bezdomovcom je už dlho, preto tak dlho trvalo, kým sme ho našli. Myslel si, že sme na neho zabudli, že nám na ňom nezáleží. Veľmi sa chce dostať späť domov ku svojej mame a sestre," napísala jeho sestra Lisa Andrewsová. 

Nečakané rozuzlenie príbehu po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Douglasov návrat do Austrálie komplikuje vybavovanie potrebných dokladov vrátane rodného listu a pasu. Akonáhle bude mať Jason všetky papiere k dispozícii, môže letieť naspäť do svojej rodnej krajiny. A jeho najbližší dúfajú, že už nikdy neokúsi trpký život na ulici. 

 
Viac o téme: Nezvestný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu