Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Stratený Slovák chytil za srdce celú Argentínu: Stovky telefonátov a zvrat v celom prípade!

Ak viete, kto je na fotografii, pomôžte. Zobraziť galériu (3)
Ak viete, kto je na fotografii, pomôžte. (Zdroj: Facebook)

BUENOS AIRES – Príbeh hodný Hollywoodu, ktorého hlavným aktérom sa stal Slovák, má šťastný koniec. Po tom, čo neznámeho mladíka prezývaného Cemic, dvakrát okradli, ocitol sa na ulici, kde si ho všimli miestni obyvatelia. Tí ho nakoniec spojili so slovenským veľvyslanectvom v Buenos Aires a podľa našich informácií je už Cemic doma na Slovensku.

Vo štvrtok sme vás informovali o prípade mladého Slováka, ktorého v Argentíne okradli, a tak musel niekoľko dní žiť na ulici. Pre jeho záchranu sa v Buenos Aires a okolí spustila rozsiahla záchranná akcia, tisíce Argentínčanov sa snažili pomôcť a dostať nešťastníka domov, na Slovensko. Podľa našich informácií slovenská ambasáda prijala niekoľko stoviek telefonátov a mailov od argentínskych občanov.


Južná Amerika rieši záhadu muža so stratenou identitou: Jediná stopa, je to tento Slovák na FOTO!


„Oficiálne Vám môžem potvrdiť, že o tomto prípade vieme a slovenskému občanovi sme poskytovali potrebnú konzulárnu pomoc pri riešení jeho situácie v Buenos Aires, od prvého dňa, keď kontaktoval naše veľvyslanectvo v Argentíne vrátane odprevadenia na spiatočný let domov,“ potvrdil nám aj hovorca ministerstva vnútra Peter Stano. Po tom, ako sme vo štvrtok zverejnili prvú správu o Cemicovi, ozval sa nám aj čitateľ Topiek Milan žijúci v Argentíne.

„Žijem v Buenos Aires, včera som ho išiel hľadať, chcel som pomôcť s tlmočením, ale včera už ho nikto nevidel celý deň. Viac ľudí ho hľadalo na ulici,“ napísal nám Milan. Ako sa ukázalo, v tom čase už bol Cemic na ceste domov. Miestne médiá informovali o tom, že turecké aerolinky, ktorými mal 6. apríla letieť domov, mu umožnili letieť domov skôr. Z Buenos Aires tak v stredu odletel do Istanbulu a odtiaľ do Viedne, kde ho čakala rodina.

Ak viete, kto je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Práve vďaka rodine a priateľom sa veci pohli správnym smerom. Pomohol aj farár z dediny, z ktorej Cemic pochádza. Zozbierali financie, aby mohli mladíkovi kúpiť letenku, aj keď to nakoniec vďaka pozitívnemu prístupu Turkish Airlines nebolo nutné. Anton Jurkovič, slovenský konzul v Argentíne, opísal celý prípad argentínskemu webu Cronica. Z jeho slov vyplýva, že Cemic do Buenos Aires priletel 7. januára, ešte v ten deň ho na letisku okradli.

Veľvyslanectvo Slovákovi zabezpečilo stravu a ubytovanie v nocľahárni pre mužov, no Cemic sa tam necítil dobre, vraj išlo o veľmi zvláštnych ľudí, ktorých sa bál. Preto sa rozhodol stráviť zvyšných osem nocí radšej na autobusovej zastávke linky číslo 67 na križovatke ulíc Libertador a Libertad. Tam sa oňho starali zamestnanci neďalekého obchodného centra, nosili mu jedlo a vodu, aj keď si kvôli jazykovej bariére navzájom nerozumeli.

Stratený Slovák chytil za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

Viac o téme: Slovenské veľvyslanectvoStratený Slovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu