Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tínedžerku (19) obdivuje celý svet: Ukázala nadľudskú silu, aby zachránila rodinu pred smrťou

Charlotte pri odovzdávaní ceny Zobraziť galériu (2)
Charlotte pri odovzdávaní ceny (Zdroj: youtube/daily mirror)

VIENNA - Keď otca mladej Charlotte Heffelmirovej z amerického štátu Virgínia privalilo auto, dlho nerozmýšľala o tom, čo treba urobiť. Študentka neváhala a bežala mu pomôcť. Spravila niečo, čo by zrejme nedokázala ani väčšina mužov a za čo sa teraz na ňu obdivne díva celý svet.

Eric opravoval v garáži svoje SUV-čko, keď v jednom okamihu zlyhal hever a auto muža prilepilo k zemi. Z nádrže začal unikať benzín a okamžite sa rozhorel. Američan mal jediné šťastie - že v tej chvíli bola nablízku jeho devätnásťročná dcéra Charlotte. Tá v sebe skoncentrovala neuveriteľnú silu, vozidlo nadvihla a otca vyslobodila ešte predtým, než vybuchli propánové cisterny. SUV, ktoré bolo iba na troch kolesách, potom rýchlo odviezla preč a dom ešte pred príchodom hasičov postriekala vodnou hadicou, aby minimalizovala riziko požiaru a dala tak svojej babičke a trojmesačnej neteri šancu utiecť do bezpečia.

Tínedžerku (19) obdivuje celý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/daily mirror)

Dievčinu, ktorá zachránila otca pred takmer istou smrťou, teraz oslavujú ako hrdinku. Útle žieňa, ktoré váži len niečo vyše päťdesiat kíl sa zachovalo veľmi chladnokrvne. Charlotte tvrdí, že iba robila to, čo bolo treba. Pri záchrannej akcii menšie utrpela zranenie chrbta a spálila si nohy. Za odvahu jej nedávno miestny hasičský zbor udelil Cenu záchrany života.

Tínedžerku (19) obdivuje celý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/daily mirror)

"Rada by som sa stala vojačkou. Ak to nevyjde, chcela by som pracovať v spravodajskej službe alebo vo vláde. Momentálne sa ešte stále uzdravujem a teším z toho, že sa pri incidente nikomu nič nestalo,"  povedala študentka americkej Akadémie Air Force miestnym médiám.

Viac o téme: Záchrana života
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu