Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Títo susedia by mohli ísť príkladom: V bratislavskej štvrti sa stalo niečo, čo už takmer vymizlo

Mikulášska akcia zožala veľký úspech Zobraziť galériu (3)
Mikulášska akcia zožala veľký úspech (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Vo veľkých mestách panuje anonymita a len sťažka sa sused pozdraví susedovi. No existujú aj výnimky. V petržalských Slnečniciach vládne veľmi priateľská atmosféra, a tak sa tamojší obyvatelia rozhodli, že pre deti zorganizujú Mikuláša.

Slnečnice je jedna z najnovších častí bratislavskej Petržalky. V bytoch a rodinných domoch tu žije už viac ako šesťsto ľudí. Anonymita a ľahostajnosť tu nemá miesto, práve naopak, komunitný život sa tu rozmáha čoraz viac. Obyvatelia organizujú koncerty či susedské večere. 
 
A v sobotu sa pri príležitosti sviatku Mikuláša rozhodli potešiť tých najmenších. Mamičky na materskej dovolenke - Ivana a Mirka, zorganizovali mikulášsky program a taktiež vyrobili balíčky pre všetky deti. Dorazil aj samotný Mikuláš, anjel a čert, ktorí potešili rovnako dospelých, ako aj ich malé ratolesti. 
 
Títo susedia by mohli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)
 
Títo susedia by mohli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)
 
"Všetci sme si spoločný čas s deťmi veľmi užili, utužili vzťahy a lepšie sa spoznali. Už sa tešíme na ďalších susedov, ktorí k nám pribudnú v novom roku," povedala miestna obyvateľka Silvia.  
Viac o téme: SlnečniceMikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu