Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nezamestnanosť Slovákov rieši aj táto online platforma: Vzdelávanie dospelých je kľúčom!

Aj na Slovensku narastá komunita užívateľov platformy EPALE. Zobraziť galériu (4)
Aj na Slovensku narastá komunita užívateľov platformy EPALE. (Zdroj: Thinkstock, Národný ústav celoživotného vzdelávania )

BRATISLAVA - Národný ústav celoživotného vzdelávania už niekoľko mesiacov podporuje užívateľov elektronickej platformy vzdelávania dospelých (EPALE). Aj na Slovensku narastá komunita užívateľov platformy, ktorá si najväčšiu popularitu zatiaľ získala najmä v Taliansku a Veľkej Británii. Dôvodom sú novinky a informácie z domáceho, aj zo zahraničného prostredia vzdelávania dospelých.

Ak sa vo svojej práci venujete andragogike, poskytujete služby v rámci vzdelávania dospelých alebo sa akýmkoľvek spôsobom zaujímate o kvalitu a aktuálne trendy v tejto oblasti, platforma je pre vás ideálnym zdrojom overených informácií, metodických materiálov, blogov, článkov, diskusií a najnovšie aj kontaktným bodom pre vytváranie partnerstiev za účelom spoločnej práce na projektoch, workshopoch, seminároch a konferenciách.

Aj na Slovensku narastá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Thinkstock, Národný ústav celoživotného vzdelávania )

Expertná skupina vytvorená z iniciatívy Európskej komisie neustále pracuje na rozvoji funkcionality a vizuálu platformy, pričom podnety k úpravám vychádzajú aj od užívateľov jednotlivých krajín. Všetci, ktorí tento online priestor využívajú, majú veľkú nádej pre zviditeľnenie výstupov svojej práce, či prezentáciu vlastných postrehov a postojov prostredníctvom uverejňovania článkov, blogov, komentárov a príspevkov do diskusií.

Platforma financovaná Európskou komisiou víta informácie o všetkých kurzoch, seminároch, konferenciách a aktivitách, aj tých, ktoré v oblasti vzdelávania dospelých rozvíjate vy. Výhodou je, že jedinou podmienkou pre účasť a zviditeľnenie sa na Európskej úrovni, je kvalita. Ak majú názory, aktivity a výstupy práce charakter aktuálnosti a originality, pomocou tohto nástroja sa o tom dá informovať zdarma.

Nezamestnanosť Slovákov rieši aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Národný ústav celoživotného vzdelávania )

Je otázkou času, kedy na platforme budú aktívne zdieľať svoje názory a postrehy ľudia z oblastí vzdelávania, politiky, publicity a podnikateľského prostredia. Túto rôznorodosť ocenia nie len študenti andragogiky či žurnalistiky, ale aj skúsení seniori, profesionáli, ktorí stále majú čo naučiť a neváhajú sa tak podeliť o svoje rady s mladšími generáciami školiteľov, vzdelávateľov, ale aj tvorcami politík.

Národný ústav celoživotného vzdelávania verí, že platforma si získa svojich fanúšikov aj na Slovensku. Pomáha totiž zviditeľniť nie len jednotlivcov, ale zároveň o Slovensku hovorí ďalším krajinám Európy. Tieto dvere otvoria nové možnosti odborníkom na vzdelávanie dospelých, pomôžu nadväzovať vzájomne výhodné partnerstvá za účelom spolupráce, ktorá všetkých vzájomne posilňuje, a to kvalitatívne i ľudsky.

Nezamestnanosť Slovákov rieši aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Národný ústav celoživotného vzdelávania )

Viac o téme: Národný ústav celoživotného vzdelávaniaPlatforma vzdelávania dospelých
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu