Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sušienky, ktoré zmenia život každému psičkárovi: Slovenský pár prišiel s unikátnym nápadom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Sušienkovo)

BRATISLAVA - Každý majiteľ psíka dbá o to, aby jeho miláčik dostával vyváženú stravu, občas si však zaslúži aj dobrotu navyše. Psy sú však, čo sa týka trávenia a iných zdravotných problémov, podobne citlivé ako ľudia. Ak im nechcete ublížiť, máme pre vás riešenie, a je slovenské!

Mladá dvojica Slovákov, tak ako mnohí pred nimi, podľahla čaru psích očí, keď sa prvýkrát pozreli na svoju sučku. Nakoľko však boli zástancami zdravej stravy, chceli aj novému členovi rodiny poskytnúť vyváženú a zároveň zdraviu neškodlivú stravu, rozhodli sa pre ňu vytvoriť niečo chutné a neškodlivé - psie sušienky.

Sušienky, ktoré zmenia život
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Sušienkovo)

"Chodila som do práce, kde som mala veľa kolegýň so psíkmi, tak som ich všetky rozmaznávala svojimi sušienkami. Reálne sa tomu venujeme asi tretí rok, ale do toho rátame aj úplné začiatky, ktoré boli veľmi zdĺhavé, robili sme to totiž len popri práci. Zatiaľ to živí seba a dvoch šikovných zamestnancov, ale nás by to asi neuživilo," vysvetľuje sympatický pár.

Lahodný experiment

Lahôdky, ktoré začali vytvárať, chutili stále viac, a tak experimentovali stále s novými chuťami. Postupne si ich pýtali už nielen priatelia a známi, ale aj ľudia, ktorí sa k nim dopátrali na internete a sociálnych sieťach. Najprv predávali len v malom, ale záujem bol stále väčší a väčší. A tak si prenajali priestory, vyrobili webstránku a spustili aj online predaj. 

Sušienky, ktoré zmenia život
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Sušienkovo)

Tieto Vianoce budú pre nadšených Slovákov výnimočné, bude to už rok, čo sa skutočne rozbehla výroba: "Vtedy sme si povedali, že ľudia to skutočne chcú a že nás to baví vyrábať. Tak sme sputili našu vlastnú prevádzku, lebo dovtedy sme chodili len do prenajatých priestorov." Jedinou konkurenciou, na ktorú boli vopred upozornení, je predajňa v Košiciach, no tá funguje iba na lokálnej úrovni. Záujem je však po celom Slovensku aj Česku.

K týmto Vianociam si e-shop Sušienkovo.sk, ponúkajúci zdravú alternatívu stravovania pre psy, pripravil niekoľko noviniek. Po úspechu psích sušienok na Slovensku i v Čechách, rozšírili produkty aj o kvalitné plnohodnotné krmivo, obsahujúce pestrú kombináciu všetkých zložiek, ktoré psy potrebujú.

Nielen sušienky

Počas posledného roka spolupracovali so špecialistami a veterinármi usilovne pracovali a vyberali prvotriedne suroviny z lokálnych fariem a chovov, starostlivo navrhovali zloženie a  kombináciu chutí. Vďaka tomu sú novinky gurmánskou lahôdkou s vyváženým pomerom všetkých potrebných živín, pre aktívny život zvieraťa. A navyše sú bezlepkové.

Sušienky, ktoré zmenia život
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Sušienkovo)

Kvalitné mäso, zdravú zeleninu a voňavé ovocie nájdete napríklad v konzerve Mäsíčko Zverina. Mäso zo zveriny je ideálne ako doplnok k strave, ale aj ako plnohodnotné jedlo. Je vhodné aj pre psov s alergiami. Veterinárka Naďa Mocná vysvetľuje prečo: „Zverina obsahuje živočíšnu bielkovinu, s ktorou pes väčšinou neprišiel do styku – tým sa znižuje šanca vzniku alergií, preto sú vhodné aj pre citlivejšie psy.“

Konzerva obsahuje mäso z jeleňa (50 %), daniela (17 %), mrkvu, cviklu, sušené jablká, chia semiačka, petržlenovú vňať, listy púpavy, žihľavu dvojdomú, mätu piepornú a olivový olej... Celé zloženie si vždy môžete nájsť na obale, čo je jednou z výhod týchto produktov.

Netradičná kombinácia s rybou

Konzerva Mäsíčko Rybacina je takisto vhodná aj pre psov alergikov. Ryby sú bohatým zdrojov omega mastných kyselín. Obsahujú lososa (15 %), mäso z daniela (41 %), makrelu (5 %), cviklu, batáty, chia semiačka, petržlenovú vňať, listy púpavy, žihľavu dvojdomú, mätu piepornú a olivový olej. Prítomnosť ryby cítiť už pri otvorení konzervy, čo si môže overiť každý zákazník.

Sušienky, ktoré zmenia život
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Sušienkovo)

Pochúťkou sú aj stopercentné Sušené stejky z hovädzieho mäsa z Angusov Aberdeen a petržlenom. Ideálne sú ako zdravá odmena, ktorou si pes posilňuje ďasná a zuby. Odborníčka MVDr. Naďa Mocná vie, že hovädzina psom nielen chutí, ale aj pomáha: „Hovädzie mäso je vhodné pre všetky plemená psov, obsahuje vysoký obsah železa, vitamínu B a omega nenasýtené mastné kyseliny priaznivé pre nervový systém.“ 

Šikovní Slováci tak dokazujú, že presne vedia nielen to, čo psíkom chutí, ale aj to, ako im zabezpečiť kvalitu. Nezabudli dokonca ani na psov so špeciálnymi potrebami, ktorých je v poslednom období čoraz viac. Ako nám Matej s priateľkou priznali, tieto dobroty sú také lákavé, že ich občas obhrýzajú aj ľudia.

Sušienky, ktoré zmenia život
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Sušienkovo)

Viac o téme: Slováci v zahraničíSušienky pre psovSušienkovo.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu