Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladík (23) má prácu snov v Google, ale býva v dodávke: Keď sa dozviete prečo, tiež budete chcieť

Brandon (vľavo) je takto šťastný Zobraziť galériu (4)
Brandon (vľavo) je takto šťastný (Zdroj: thoughtsfrominsidethebox)

MOUNTAIN VIEW - Pracuje v jednej z najprestížnejších spoločností sveta, takže by sa dalo predpokladať, že finančnou núdzou určite netrpí. No i tak žije Brandon v aute na parkovisku. Pýtate sa prečo? Keď sa dozviete, možno tak začnete žiť aj vy.

Dvadsaťtriročný Američan začal pracovať v Google ako stážista, po ukončení štúdia sa tam zamestnal natrvalo. Zo začiatku býval na ubytovni patriacej firme, no potom sa presťahoval do vlastného apartmánu, za ktorý platil 2000 dolárov mesačne. Uvedomil si, že sú to peniaze vyhodené do vzduchu, pretože i tak trávi doma minimum času. Tak sa rozhodol, že začne bývať v dodávke, pretože... prečo nie?

Mladík (23) má prácu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thoughtsfrominsidethebox)

Tá, v ktorej teraz žije, ho stála 10 tisíc dolárov. Má ju zariadenú veľmi skromne - k úplnej spokojnosti mu stačí posteľ, vešiak na oblečenie a zopár poličiek.

Mladík (23) má prácu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thoughtsfrominsidethebox)

"Nevlastním nič, čo by potrebovalo zapojiť do elektriky. Dodávka má v sebe zabudovaných niekoľko svetiel a tiež tu mám jednu lampu, ktorá je poháňaná pohybom. A ešte jeden akumulátor, ktorý si nabíjam v práci, a ktorý využívam na nabíjanie slúchadiel a mobilu," píše Brandon na svojom blogu ThoughtsFromInsideTheBox. Vo svojom príbytku v lete usporiadal privítaciu párty a ako vidno na fotke, zmestili sa tam všetci kamaráti, ktorých pozval.

Mladík (23) má prácu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thoughtsfrominsidethebox)

Mladík sa stravuje trikrát denne v priestoroch Googlu zadarmo a každé ráno sa tam po návšteve posilňovne aj sprchuje, pretože v dodávke nemá vodu. To znamená, že jeho celkové životné náklady sa zúžili na mesačnú poistku na auto vo výške 121 dolárov, malé výdavky na ošatenie a nejaký ten sociálny život. Mesačne sa mu týmto spôsobom darí ušetriť 90 percent jeho príjmu. "Som prekvapený, ako pozitívne ľudia reagujú na to, že bývam v aute. Som takto šťastný. Snažím sa o to, aby som si každý večer líhal do postele ako lepší človek než akým som bol, keď som ráno vstával," dodal softérový inžinier.

Viac o téme: Google
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu