Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Títo ľudia dokázali, že si lásku zvierat zaslúžia: VIDEá činov skutočných hrdinov

Tieto zábery dojímajú nejedného fanúšika psov.
Tieto zábery dojímajú nejedného fanúšika psov. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí majú radi zvieratá, často zvyknú hovoriť, že sa správajú lepšie ako väčšina ľudí. Sú ochotné obetovať za nás život, chránia nás a robia nás šťastnými. Nasledujúce videá ukazujú, že aj v nás sa skrýva dostatok ľudskosti. Všetci muži v článku riskovali vlastné životy, aby zachránili tých, ktorým sa hovorí najlepší priatelia človeka.

Prvé video začína scénou z Kolumbie, kde tamojšia polícia zachránila už takmer utopeného psíka z rozbúrenej rieky. Keď ho vytiahli na breh, už nedýchal, no policajtom sa podarilo na smrť vyčerpaného psa zachrániť. Ďalší štvornohý miláčik uviazol uprostred priehrady, zrejme chceli prejsť na druhú stranu, no prúd bol veľmi silný. Zrejme pracovník strediska sa rozhodol za ním prísť a pritiahnuť ho na breh, odkiaľ ho spoločne s ďalšími mužmi lanom vytiahli hore do bezpečia.

Americkí hasiči zase zachránili bieleho labradora z horiaceho domu. Chudáčik mlel z posledného, určite sa poriadne nadýchal splodín. Aj preto mu okamžite dali dýchaciu masku a pustili kyslík, aby náhodou neskolaboval. Údajne v Bosne a Hercegovine sa odohráva posledná časť videa. Vo veľmi znečistenej rieke, ktorá pravdepodobne počas povodní so sebou stiahla značné množstvo odpadkov, sa zúfalo brodí pes podobný nemeckému ovčiakovi. Neznámy muž s pomocou okoloidúcich ho vytiahnu von, inak by sa psík časom určite utopil.

Risking It All (For Man's Best Friend)

Because they'd do the same for us.

Posted by The Dodo on 18. september 2015

Známy je aj už takmer rok starý prípad, keď istý mladík vliezol do zamrznutého jazera, kde si musel cestu preraziť rozbíjaním ľadu, aby zachránil topacieho sa psa, pod ktorým sa prepadol ľad. Zmrznutého psíka musel chytiť do jednej ruky, lebo už nevládal plávať.

Uprostred Charles River v Massachusetts zachraňoval hasič Coopera, ktorému sa aspoň podarilo uprostred rieky vyliezť na malý ostrovček. Premočený pes očividne v poriadnej zime trpel, no obetaví hasiči sa rozhodli pomôcť, aj keď to znamenalo, že museli vliezť do ľadovej vody.

Srdcervúci je aj pohľad na sučku menom Lady z Louisville v Kentucky, ktorá sa snaží zúfalo sa vyškriabať z vody na ľad, no nedarí sa jej, chvíľami to dokonca vzdáva. Našťastie sa k nej priblíži muž na kajaku, záchranár, ktorého kolegovia vytiahnu pomocou lana aj s kajakom.

Tieto inšpirujúce príbehy nám ukazujú, že aspoň niektorí z nás vedia potlačiť svoje vlastné záujmy a sú schopní riskovať život pre záchranu nevinných tvorov, ktoré robia život krajším.

Viac o téme: Hasiči a záchranáriZáchrana zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu