Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prvá etapa modernizácie údržbovej základne DPB dokončená: Pozrite sa, ako vyzerá teraz

Prvá etapa modernizácie údržbovej základne DPB dokončená Zobraziť galériu (8)
Prvá etapa modernizácie údržbovej základne DPB dokončená (Zdroj: dpb)

BRATISLAVA - DPB, a.s. zrealizoval v súvislosti s obnovou vozidlového parku aj historickú modernizáciu údržbových základní spolufinancovanú z prostriedkov EÚ – vozovne Hroboňova a Jurajov Dvor.

Do DPB, a.s. totiž pribudne už v októbri 120 nových trolejbusov, do konca roka 45 nových električiek, ktorých bude v roku 2016 dokopy 60 a taktiež už v septembri 100 nových autobusov. Aj z tohto dôvodu bolo potrebné zmodernizovať jednotlivé pracoviská vo vozovniach, čo predstavuje najväčšiu modernizáciu vozovní v histórii Dopravného podniku Bratislava. Niektoré boli totiž v pôvodnom stave už 40 až 50 rokov. „Súčasťou modernizácie bola aj dodávka nových moderných technológií, ktoré umožnia kvalitnejšiu a efektívnejšiu údržbu vozidiel spoločnosti a zvýšia aj kvalitu pracovného prostredia,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ing. Ľubomír Belfi o vozovniach, ktoré už boli skolaudované. Vo vozovniach sa celkovo zmodernizovalo až 8600 m2 plochy.

V rámci I. etapy Modernizácie údržbovej základne DPB, a.s. sa realizovali:
- Modernizácia ľahkej údržby trolejbusov
- Modernizácia ľahkej údržby električiek
- Modernizácia opráv haly autobusov

„Dopravný podnik Bratislava disponuje prvýkrát v histórii podúrovňovým sústruhom, ktorý zabezpečí rýchlejšie a komfortnejšie opravy električiek, ktoré v minulosti trvali aj niekoľko týždňov. Dnes to vieme urobiť v priebehu jednej pracovnej zmeny, čím sa výrazne zlepšia aj podmienky pre našich zamestnancov a zároveň bude k dispozícii aj viac električiek pre cestujúcu verejnosť,“ vyjadril sa predstavenstva a generálny riaditeľ Dopravného podniku Bratislava Ing. Ľubomír Belfi.

Okrem podúrovňového sústruhu pribudli aj nové umyvárne, pieskové hospodárstvo, žeriavy, zdviháky a ďalšie moderné technológie uspôsobené pre nový vozidlový park.

Rovnako prešli výraznými zmenami aj pracoviská vo vozovni Hroboňova, keďže depo sa nachádza v obytnej zóne, bola vybudovaná aj protihluková stena. Vo všetkých prevádzkach sú nové automatické vchodové vráta so zvukovou izoláciou.

Celkové investičné náklady na toto dielo boli 12 591 895,92 € bez DPH.

Viac o téme: MHDDPB
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu