Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Túžite po napätí? Toto je novinka pre vás: Otestujte svoj mozog, na únik máte iba hodinu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: brainteaselava.sk)

BRATISLAVA – Už aj na Slovensku sa rozmohla zábava, ktorá testuje vašu inteligenciu, cibrí spoluprácu a vytvára príjemné napätie. Ide o takzvanú escape room, teda únikovú izbu, z ktorej sa musíte v určitom časovom limite dostať von. Podarí sa vám to len vtedy, ak splníte úlohu a nájdete kľúč, čo síce vyzerá jednoducho, no určite sa pri tom zapotí aj nejeden skúsený fanúšik detektívok.

V hlavnom meste takýchto „escape room-ov“ nájdete niekoľko, vznikajú ako huby po daždi, a to najmä preto, že poskytujú naozaj netradičný zážitok. V redakcii Topiek sme si vybrali takú, ktorá musí byť všetkým Slovákom blízka. Táto hra, ktorá sa odohráva v priestoroch priamo v centre mesta, sa volá „V pazúroch ŠtB“. Prevádzkuje ju spoločnosť Brainteaselava.


Najnovší trend v zábave kopíruje ekonomiku: Vyhľadávame únikové hry a extra zážitky


Vrátite sa v nej o pár desaťročí späť, do časov, kedy tajná polícia striehla na každý váš krok, hneď, ako ste sa stali podozrivou osobou. Dostanete sa tak do konšpiračného bytu, aby ste odhalili, že nič nie je tak, ako to skutočne vyzerá. Na to, aby ste dostali von, kým sa vráti policajný príslušník so zbraňou a jasným cieľom vás zlikvidovať, máte iba hodinu.

Toto je naozaj pokročilá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: brainteaselava.sk)

Budete potrebovať nielen odvahu, ale aj kritické myslenie a štipku šťastia. Odporúčame vám využiť všetky zmysly, ak by ste však naozaj boli bezradní, môžete sa spoľahnúť na špicľa zvonka, ktorý vám v kritickom okamihu pomôže svojimi dôležitými postrehmi. O nápady sa treba deliť, preto je táto aktivita vhodná aj pre pracovné skupiny v rámci teambuildingu. A ten pocit, keď sa vám podarí splniť tajnú misiu, ten je na nezaplatenie.

Viac o téme: ŠtBExcape roomúniková miestnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu