Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovák mení sci-fi na realitu: Ondrej vymyslel super prototyp a zďaleka nekončí!

Ondrej predvádza zázračnú paličku Zobraziť galériu (2)
Ondrej predvádza zázračnú paličku (Zdroj: youtube/maguss wand)

BRATISLAVA - Medzinárodnému tímu, na čele ktorého stojí Slovák, sa podarilo vymyslieť niečo úžasné - zázračný prútik podobný tomu, aký používa filmový čarodejník Harry Potter. Umožní stvárať rôzne kúzla, a to vďaka princípu, o ktorom sa dozviete viac v nasledujúcich riadkoch.

Vaše tipy

Jedinečný nápad vznikol v hlave Ondreja Tokára, ktorý momentálne študuje v Dánsku. Ako veľký fanúšik fantasy sveta ho chcel priblížiť realite, a tak mu napadlo vyvinúť zázračný prútik, akým sa vo filmovom svete oháňa aj Harry Potter. S pomocou ďalších mladých a šikovných ľudí z rôznych kútov sveta sa táto myšlienka stala realitou.

Palička Maguss Wand funguje na podobnom princípe ako hra laser tag. Súperi majú na hrudi umiestnené prijímače vo forme erbu a aby zasiahli protivníka, musia urobiť paličkou pohyb, ktorý presne zodpovedá danému kúzlu.

Slovák mení sci-fi na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/maguss wand)

Palička tento pohyb zaznamená a vyšle signál do oponentovho prijímača a ten zas následne do mobilnej aplikácie na smartfóne, ktorá zaznamenáva všetky dáta o súboji. Mobil upozorní hráča na zásah zvukom, čiže nebude potrebné ho celý čas držať v ruke. Protivníci budú týmto spôsobom môcť na seba zosielať rôzne "kúzla" a zabaviť sa s Maguss Wand kdekoľvek budú chcieť - doma, v kancelárii i v prírode. Palička má dosah až do 20 kilometrov.

"Momentálne na projekte okrem Ondreja pracuje sedem ľudí z rôznych krajín, ktorí riešia viaceré úlohy. Budúci týždeň plánujeme náš projekt zverejniť na stránke kickstarter. Potrebujeme totiž vyzbierať peniaze na to, aby sme nápad mohli doviesť do zdarného konca a vyrábali paličky vo väčšom rozsahu," povedal Topkám Braňo, podľa ktorého má momentálne tím k dispozícii jeden fungujúci prototyp.

Mladí vynálezcovia majú však oveľa ambicióznejší plán. Chystajú sa dobudovať okolo Maguss Wand celý čarodejnícky svet a dať tak možnosť aj náročnejším hráčom užiť si poriadnu zábavu.

Viac o téme: Harry PotterSlovákZázračná paličkaMaguss Wand
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu