Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Žena zachránila dievčatko (2) zatvorené v rozpálenom aute: Šok prišiel po príchode rodiny

Sarah sa stala hrdinkou, škoda, že opatrovníci pre to nemali pochopenie.
Sarah sa stala hrdinkou, škoda, že opatrovníci pre to nemali pochopenie. (Zdroj: Repro KCTV 5)

MERRIAM – Napriek všetkým upozorneniam a článkom, ktoré varujú vodičov, aby v aute počas letných mesiacov nenechávali deti ani zvieratá, každý rok sa s podobným prípadom v médiách stretneme. V tejto konkrétnej situácii sa matka dvoch detí menom Sarah Oropezová rozhodla rozbiť cudzie auto, aby zachránila dvojročné dievčatko uväznené v takmer 38 stupňových horúčavách.

„Okná boli úplne zavreté, všetky dvere zamknuté. Bola celá spotená,“ opisuje chvíle, keď dievčatko v aute našli Sarah a pokračuje: „Vlasy mala stiahnuté dozadu a kvapkal z nich pot.“ Manažérka z neďalekého obchodu s topánkami sa snažila všemožne dostať do auta, nakoniec našla vo svojom kufri skrutkovač, no ani ten nestačil na rozbitie okien. Pomohol až zdvihák.

„Len som sa modlila, aby sa mi podarilo otvoriť to okno. Ona by bola umrela,“ povedala Sarah pre televíznu stanicu KCTV 5. Keď dievčatko spolu so skupinou žien z auta konečne vytiahli, okamžite volali sanitku. Prišla aj polícia, jeden z dôstojníkov musel ísť kúpiť plienky, nakoľko v aute žiadne nenašli. Dievčatko sa však našťatie podarilo zachrániť, neskôr si ju v nemocnici vyzdvihol krstný otec.

Ukázalo sa, že v aute ju nechali teta so strýkom. Obvinili ich zo zanedbania starostlivosti, dieťa totiž v rozhorúčenom aute nechali, kým si kupovali v obchode mobilný telefón. Situácia ich vôbec nezasiahla. „Neukázali žiadne emócie, vôbec žiadne,“ povedala Sarah. Jediné, čo ich vraj trápilo, bolo to, kto pokryje náklady na opravu rozbitého okna a či im to poisťovňa preplatí.

Viac o téme: HorúčavyZáchranná akciaDieťa v aute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu