Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľudskosť bez hraníc: Ortodoxný veriaci zradil náboženstvo, aby chlapcovi (5) zachránil život!

Harman ukázal, že ľudskosť je tá najvyššia hodnota.
Harman ukázal, že ľudskosť je tá najvyššia hodnota. (Zdroj: Twitter)

WELLINGTON – Zatiaľ čo sa v Európe moslimovia bijú o to, aby im dovolili zahaľovať nielen telá, ale aj tváre, príslušníci omnoho menej známeho sikhismu, ukazujú o čom by náboženstvo malo skutočne byť. Svet sa dozvedel o príbehu Harmana Singha (22), ktorý ani chvíľočku neváhal a pomohol iba 5-ročnému Daejonovi, aj keď tým zradil svoju vieru. Harmanovej ľudskosti tlieskame!

O náboženstve sikhov sa vie v našich končinách málo. Jedno z najmladších náboženstiev vzniklo v Indii v 15. storočí a dnes sa k nemu hlási okolo 20 miliónov ľudí. Na prvý pohľad spoznáte sikhu podľa turbana a brady. Muži sa totiž nesmú holiť a čo je ešte dôležitejšie, nesmú si celý život ostrihať vlasy. Práve tie skrývajú pod turbanom.

Pravý sikh za každých okolností nosí na hlave turban, no Harman v osudný deň, keď videl nehodu, pri ktorej sa zranil malý Daejon Pahia (5), neváhal ani chvíľu. Zranený chlapček potreboval do príchodu sanitky obviazať rany a turban, ktorý zvyčajne Harman nosí na hlave, bol na túto úlohu najvhodnejší.

Sikh man Harman Singh acts against religion,removing turban to help injured child

Posted by Real Life Hero Harman Singh on 18. máj 2015

Keď sa na internet dostali fotky z miesta autonehody, na ktorých vidno Harmana bez turbana, zo sveta prišli reakcie, aké nikto nečakal. Tisíce ľudí ho na sociálnych sieťach povzbudili svojimi komentármi, pretože ukázal, že ľudskosť je zakaždým vyššou hodnotou ako náboženstvo. Pôvodom Ind študujúci v Aucklande ekonomický smer pritom ostal skromný.

Harman nedbal na to, že je na verejnosti a podľa niektorých zrádza svoju vieru. „Tisíce ľudí mi povedali, že to bolo výborné. Pritom som urobil, čo som musel, snažil som sa byť členom komunity,“ povedal Harman novinárom. Malého Daejona bol navštíviť v nemocnici, chcel sa uistiť, že je chlapec v poriadku. Rodina nevedela, ako sa mu dostatočne poďakovať.

„Chcela by som len veľmi pekne poďakovať, pretože viem, že napriek svojmu náboženstvu si dal turban dole, takže ešte raz ďakujem, pretože bez neho by tu môj syn už možno nebol,“ povedala Daejonova matka denníku The New Zealand Herald. Mnohí ortodoxní príslušníci rôznych náboženstiev sveta by si mali z Harmana zobrať príklad. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu