Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zázračné dieťatko z Nepálu: Po hororových hodinách v zajatí trosiek je konečne so svojou rodinou!

Zachránené dieťatko Zobraziť galériu (2)
Zachránené dieťatko (Zdroj: Foto: SITA, FB)

BHAKTAPUR - Neuveriteľných 22 hodín úpenlivo plakal štvormesačný chlapček Sonies v sutinách katastrofou zničeného nepálskeho domu, kým ho našli záchranári. Fotografia dieťatka obletela svetové médiá, ktoré ho svorne označujú za zázračné bábätko, pretože prežilo ničivé zemetrasenie. Najväčším šťastím je, že po nekonečne dlhých hodinách je opäť v náručí svojej mamy.

Štvormesačného chlapčeka sa podarilo zachrániť v meste Bhaktapur v Nepále z trosiek zemetrasením zničenej budovy. V čase, keď sa stala tragédia, ho stážila jeho desaťročná sestra Soniya, 35-ročná mama Rasmila Awalová odbehla do obchodu. Domov sa už však nemohla vrátiť. Jediné, čo jej ostalo, bolo pozerať sa na rúcajúcu sa budovu. Zhrozená bezmocne sledovala, ako jej domov klesá k zemi. "Začala som kričať a žiadať susedov o pomoc," povedala žena pre televíziu CNN.

Zázračné dieťatko z Nepálu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: SITA, FB)

Spolu so susedmi sa okamžite rozbehla hľadať svoje deti. Ako opísala, na ulici bola hromada sutín, z ktorých miestami vytŕčala fľaša alebo kus odevu. Otrasná situácia naznačovala, že katastrofu nemohol nikto prežiť.

Našťastie, po dvoch hodinách sa podarilo nájsť jej staršiu dcérku Soniyu. Pri hľadaní synčeka toľko šťastia nemali. Záchranári už strácali nádej, keď odrazu začul otec dieťatka 34-ročný vodič autobusu Sham Krishna Awal, ktorý bol v čase katastorfy v práci, chlapčekov slabý krik. Išli za zvukom a všetkých čakal najšťastnejší okamih života. Z ruín vytiahli živé batoliatko. Chlapčeka sa na mieste ujali lekári a bez vážnych zranení ho hospitalizovali. Dieťatko je, našťastie, opäť so svojou rodinou. "Ak má žiť, bude. Inak by si ho Boh zobral," povedal otec pre televíziu. Rodičia sú nesmierne šťastní, aj keď prišli v katastrofe o domov, a tým o všetko.   

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu