Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sympatický Brit si okamžite získa vaše srdcia: Zobral si Slovenku a nakrúca parádne VIDEÁ!

Šťastní mladomanželia Simon a Zuzka Zobraziť galériu (4)
Šťastní mladomanželia Simon a Zuzka (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Simon je pôvodom Brit, no jeho srdce bije aj pre Slovensko. Sympatický chlapík to dokazuje každý deň veľmi milým a úsmevným spôsobom. Na internete zverejňuje videá, v ktorých sa pokúša hovoriť po slovensky. A čo ho vlastne viedlo k tomuto nápadu?

Simon Scholes pochádza z mestečka Kingston Upon Hull na východnom pobreží Anglicka. Pätnásť rokov pracoval ako moderátor v rádiu, no vlani sa vydal vlastnou cestou a založil si spoločnosť na produkciu videí, ktoré vyrába pre domácich, ale i zahraničných klientov.

Sympatický Brit si okamžite
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

So slovenčinou prišiel Angličan prvýkrát do kontaktu vďaka Slovenke, s ktorou v minulosti chodil. Pred šiestimi rokmi stretol ďalšiu - Zuzanu z Martina. Ona už v tom čase rozprávala plynule po anglicky, no Simon prirodzene po slovensky nevedel ani, ako sa hovorí, zaťať. Keďže sa mu strašne páčila a chcel na ňu urobiť dojem, začal sa učiť po slovensky. Zo začiatku mu pomáhal jeden známy, ktorý bol ženatý so Slovenkou, zhodou okolností sa tiež volala Zuzana. Simona naučil zopár fráz, ktoré na svoju potenciálnu priateľku vybalil na druhom rande. "Nemal som ani potuchy o tom, čo hovorím,ale aj tak som to skúsil. Povedal som "máš krásna kozy", ale našťastie má Zuzka zmysel pre humor, takže sa na tom len schuti zasmiala," spomína.

Aby viac pochopil našu reč a kultúru a aby sa lepšie vedel dohovoriť so Zuzkinou rodinou, začal to brať so slovenským jazykom vážnejšie. Zároveň už vtedy Simon každý deň zverejňoval na internete vlogy v angličtine. Nápad nakrúcať vlogy v slovenčine dostal vtedy, keď sa stretol so slovenským vlogerom s prezávkou GoGoMan. "Uvedomil som si, že jediný spôsob, ako som sa mohol naozaj naučiť po slovensky, bolo, že touto rečou budem hovoriť pravidelne. Momentálne na mojom kanáli Stopjabbaingon na Youtube každý deň zverejňujem jedno video v anglickom a jedno v slovenskom jazyku. Je to obrovská sranda a moja slovenčina sa odvtedy veľmi zlepšila," vysvetľuje Scholes.

Sympatický Brit si okamžite
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

So Zuzkou sa pred troma rokmi zasnúbil a vlani sa vzali v rodnom meste nevesty. "Slovensko je nádherná krajina, bol som tu už mnohokrát. Tunajší ľudia sú veľmi priateľskí a celkovo je to naozaj úžasná krajina. Viem si predstaviť, že sa sem jedného dňa presťahujeme a budeme tu žiť," dodal Simon.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu