Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fešný, mladý a dobrosrdečný: Najlepší riaditeľ firmy na svete (29) potešil aj chlapov!

Dan Price Zobraziť galériu (3)
Dan Price (Zdroj: Facebook)

SEATTLE - Šéf na pohľadanie! Majiteľ spoločnosti Dan Price si o viac ako osemdesiat percent znížil plat, aby ho mohol zvýšiť svojim zamestnancom. Vyhlásil, že je absurdné, koľko zarábal predtým, a že jeho ľudia si zaslúžia viac. Určite by sa v tomto smere mohli inšpirovať aj mnohé firmy na Slovensku.

Dan založil so svojím bratom v roku 2004 firmu na výrobu platobných procesorov Gravity Payments, keď mal len devätnásť rokov. Doteraz si ročne vyplácal jeden milión dolárov (cca 940 tisíc eur). Nedávno sa však rozhodol, že si výplatu zníži na 70 tisíc dolárov (66 tisíc eur), aby mohol dať viac peňazí svojim zamestnancom. Na tento účel využije aj zisk spoločnosti.

Podľa informácií denníka New York Times to znamená, že sedemdesiatim pracovníkom pobočky v Seattli bude zvýšený plat, pričom tridsiatim z nich sa dokonca zdvojnásobí. "Je šialené, koľko som ešte donedávn zarábal a koľko dostávali moji zamestnanci. Ten rozdiel je naozaj markantný. Som síce kapitalista, ale nič na trhu ma nedonútilo k tomuto radikálnemu kroku," zdôvodnil Price svoje rozhodnutie, za ktoré si vyslúžil obrovský potlesk.

Fešný, mladý a dobrosrdečný:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Phillipa Akhavana, ktorý predtým zarábal 43 tisíc dolárov ročne (40 tisíc eur), šéfovo oznámenie ohúrilo. "Spadla mi sánka. Zvýšenie platu zmení život mne aj mojim blízkym," uviedol. Ak si niekto myslí, že Dan je populista a jeho ťah je prvoplánový, poriadne sa mýli. "Už som počul, že je to len marketingový ťah. Ak by aj bol, bol by poriadne drahý," okomentoval zlé reči.

Fešný, mladý a dobrosrdečný:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Nová minimálna mzda po zvýšení dosiahne 70 tisíc dolárov, čiže presne toľko, koľko si bude vyplácať samotný riaditeľ. Je to o 20 tisíc dolárov (18,8 tisíc eur) viac, ako je priemerná mzda v USA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu