Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dojímavý príbeh zo života: Bezdomovec s veľkým srdcom dáva, aj keď nič nemá

Dominique sa snaží pomôcť dobrému človeku, ktorý nemá nič
Dominique sa snaží pomôcť dobrému človeku, ktorý nemá nič (Zdroj: Lancashire Evening Post)

PRESTON - Zrejme skutočne platí, že ten, kto nič nemá, dáva najviac. Dokazuje to každým jedným činom Robbie, bezdomovec, ktorého srdce je rozhodne väčšie ako bankový účet. Jeden má, založila mu ho 22-ročná študentka, ktorej pomohol v ťažkej chvíli. Ukázalo sa, že nie je sama, tak sa teraz ľudia zbierajú na pomoc ich záchrancovi.

Keď Dominique chcela ísť domov z party, zistila, že jej ukradli peniaze aj bankomatové karty. Nemala pri sebe ani libru, no v tom sa ako princ na bielom koni objavil Robbie a daroval jej svoje posledné tri libry, aby sa bezpečne dostala domov. Dominique sa na druhý deň ráno rozhodla, že Robbieho nájde a peniaze mu vráti aj s úrokmi.

So všetkým sa zdôverila priateľom na facebooku, na čo niektorí zareagovali skutočne nečakane. Dominique zistila, že Robbie pomáha ľuďom po celom meste, vracia im vypadnuté peňaženky alebo prepožičiava prikrývky, keď čakajú na zastávke a mrznú. Keď Dominique Robbieho opäť našla, zistila, že na ulici žije sedem mesiacov, ale nevie si nájsť prácu, keďže nemá žiadnu adresu.

Kampaň pokračuje, Dominique strávil s Robbiem celý deň aj celú noc, aby zistila, aký je život na ulici. Viackrát ju zaskočil svojou dobrotou a ochotou, o čom Dominique každému s radosťou rozpráva. Vďaka nej sa na Robbieho účte hromadia dary v hodnote symbolických troch libier, ktoré by mu časom mali stačiť na prenajatie bytu a pomohli by pri hľadaní práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu