Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Necíti si nohy a v cieli odpadá: Príbeh krásnej Kayli inšpiruje svet!

Kayla tvrdí, že kým beží, cíti, že je všetko v poriadku Zobraziť galériu (4)
Kayla tvrdí, že kým beží, cíti, že je všetko v poriadku (Zdroj: youtube, facebook)

RALEIGH - Ľudia si často hľadajú výhovorky, aby niečo nemuseli robiť. Taká je doba, máme predsa tak málo času na ničnerobenie. Neuvedomujeme si však, že by sme mali zdravie a starostlivosť, ktorú si môžeme venovať, brať ako výsadu. V tomto smere je život mladej ženy menom Kayla Montgomeryová veľmi inšpiratívny. Jedna z najlepších bežkýň na dlhé trate v Amerike totiž každý deň zápasí nie s lenivosťou, ale so zákernou chorobou.

Kayla sa objavila vo viacerých prestížnych športových magazínoch, písali o nej v Runner´s World, natočili video pre ESPN (Entertainment and Sports Programming Network). Kayla sa napriek svojmu obrovskému hendikepu nevzdáva a dokazuje, že aj skleróza multiplex, ktorú jej diagnostikovali v roku 2010, sa dá poraziť, i keď to stojí nemalé úsilie.

Kayla tvrdí, že kým
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Tento druh sklerózy napáda mozog, miechu a zrakové nervy. Ide o zápalové ochorenie centrálneho nervového systému, ktoré sa nedá vyliečiť. Väčšina pacientov najmä pri včasnom diagnostikovaní vedie v podstate normálny život. Zatiaľ sa nevie, čo spôsobuje, že imunitný systém napáda vlastné bunky nervového systému, môže ísť o kombináciu viacerých faktorov.

Kayla tvrdí, že kým
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube, facebook)

Medzi najčastejšie príznaky patrí únava, ťažkosti s chôdzou, necitlivosť či brnenie končatín a svalové kŕče. Napriek všetkej bolesti Kayla na pretekoch beží ako o život, paradoxne. V cieli ju zakaždým čaká tréner, aby ju chytil, pretože Kayla po dobehnutí takmer odpadne. No ona sa nevzdáva toho, čo miluje a je tak inšpiráciou pre tisíce ľudí s rovnakou diagnózou.

Kayla v posledných pretekoch na strednej škole Kayla hneď v prvom kole spadla, no napriek očakávaniam sa dokázala zdvihnúť a dobehnúť do cieľa na prvom mieste. Miesto radosti na tvári však dokázala len trénerovi v náručí kričať Pomôžte mi, prosím. Napriek tomu, ten skutočný úsmev sa objaví, keď sa vďaka ľadu opäť zníži jej telesná teplota a ona je schopná si ako-tak ovládať nohy. Niet sa čo diviť, že ju davy milujú a čakajú, či porazí toho najhoršieho nepriateľa v pretekoch svojho života.

Kayla tvrdí, že kým
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube, facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu