Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Aha, čo všetko spustil jediný odkaz na Facebooku: Manuela dojal k slzám!

Pohľadnice pre Manuela Zobraziť galériu (3)
Pohľadnice pre Manuela (Zdroj: Facebook)

CALAIS - Zhruba 30 000 pohľadníc z celého sveta dostal muž s Downovým syndrómom k 30. narodeninám vďaka odkazu, ktorý jeho matka napísala na Facebook a ktorý sa začal rýchlo šíriť. Do synových sobotňajších narodenín dorazilo toľko želaní, že ich rodina z Calais v severnom Francúzsku musela začať skladovať v susedovej garáži.

Všetko začalo 3. novembra, kedy oznámila svojmu manželovi: "Tento rok oslávime Manuelove narodeniny všetci." A na manželovu facebookovú stránku umiestnila nasledujúci odkaz s nádejou, že osloví aspoň niekoľko ľudí: "Náš syn Manuel bude mať 22. novembra 30. narodeniny. Trpí Downovým syndrómom. A ja vám píšem s prosbou, aby ste si urobili pár minút a poslali mu pohľadnicu. Prepošlite tento odkaz svojim priateľom, nech sa reťaz nepreruší."

Pohľadnice pre Manuela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Najprv prišlo pár desiatok pohľadníc, ale potom už začali prúdiť po stovkách z celého sveta. Čoskoro ich doručovateľ nebol schopný nosiť osobne a musela ich voziť poštová dodávka. Nechápem, prečo to nabralo taký rozsah. Manuela to dojalo k slzám. Všetkým veľmi pekne ďakujem, náš syn je nesmierne šťastný. Nabalilo sa to ako snehová guľa," povedala šesťdesiatjedenročná matka Jacqueline Parisseauxová.

Pohľadnice pre Manuela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Dokonca sme kvôli tomu mali problém s Facebookom. Náš odkaz totiž zdieľalo až 120 000 ľudí a oni si mysleli, že ide o nejaké podnikanie alebo podvod. Dostali sme pohľadnice z celého sveta, zo Srí Lanky, Chicaga, Hongkongu, niekedy na nich boli detské obrázky," dodala Jacqueline.

Pohľadnice pre Manuela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

V sobotu dorazilo 3000 pohľadníc, ale prišli aj balíčky obsahujúce bonboniéry a dokonca aj torty. Rodina sa chystá všetky pohľadnice prejsť, prečítať a všetky si chce schovať. Nie je však v silách rodiny, aby na každú z nich aj odpovedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu