Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Najviac podhodnotené hlavné mesto Európy: Turisti si Bratislavu nevedia vynachváliť!

Bratislava očami nadšenej cestovateľky Beth. Zobraziť galériu (5)
Bratislava očami nadšenej cestovateľky Beth. (Zdroj: Beth/besudesuabroad.com)

BRATISLAVA – Nikto neurobí akémukoľvek miestu lepšiu reklamu ako ľudia, ktorí ho navštívia a úprimne sa im páči. Iba nedávno Bratislavčanmi otriasol blog istého veterinára, ktorý videl v hlavnom meste všetko len v čiernych farbách. Veľa turistov má však celkom iný názor. Pozitívny blog sa na stránke pre cestovateľov objavil pod názvom Bratislava: Najpodhodnotenejšie hlavné mesto v Európe.

Turisti sa v Bratislave najčastejšie objavia v rámci jednodňového výletu z Viedne. To je aj príbeh Beth. Prišli na katamaráne po Dunaji a so sebou priniesli búrkové oblaky. Objednaní mali klasický červený vláčik, ktorý premáva po centre a v okolí hradu. Práve hrad bol prvou dominantou Bratislavy, ktorú si nadšení turisti všimli.

Bratislava očami nadšenej cestovateľky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Beth/besudesuabroad.com)

„Výhľad odtiaľ zhora bol jedným z najlepších v meste. Milujem ten pohľad na oranžové strechy – ďalšia pripomienka Prahy. Ale z môjho pohľadu na mesto som mohla vidieť oblasť s modernejšími výškovými budovami a veľké visuté mosty. To je niečo, čo v Prahe rozhodne chýbalo,“ píše nadšená Beth.

Beth počas prechádzky historickým centrom Starého mesta nadobudla pocit, že Bratislava má snáď najviac palácov na svete. „Nemala som tušenie, že mesto má takú dlhú a fascinujúcu históriu. Väčšina budov, podobne ako v Prahe, sa datuje okolo roku 1100. Ale zatiaľ čo obe mestá sú teraz veľmi odlišné, môžete samozrejme vidieť ich väzby, ktoré kedysi mali.“

Bratislava očami nadšenej cestovateľky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Beth/besudesuabroad.com)

Skupinka sa zamyslela, prečo je v tak nádhernom meste tak málo turistov. „Je to naozaj menej preplnená, menej turistická a a lacnejšia verzia Prahy. A ja viem, ľudia stále hovoria ako veľmi zbožňujú Prahu, aj mne sa páči. Ale viete čo? Myslím, že Bratislava sa mi páči viac,“ píše obdivovateľka Beth, ktorá však odhaľuje aj odlišnú stránku nášho hlavného mesta.

„Putujeme po uliciach, keď konečne začne liať. Schovali sme sa pod podjazdom a objavili sme úplne inú časť Bratislavy. Žiarivé nápisy na betónových múroch, veľa z nich má politický podtón. Keď som videla túto dávku kultúry, myslím, že to bol okamih, kedy som si naozaj začala vážiť Bratislavu,“ končí Beth a dodáva, že sa chce určite vrátiť.

Bratislava očami nadšenej cestovateľky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Beth/besudesuabroad.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu