Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO momentu, na ktorý čakal Larry 33 rokov: Pozrite, čo ho priviedlo do úžasu

Larry je šťastný, že opäť vidí Zobraziť galériu (2)
Larry je šťastný, že opäť vidí (Zdroj: YouTube)

RALEIGH - Larry Hester žil 33 rokov v temnote. To je však už minulosťou. Vďaka unikátnej operácii sa opäť môže pozrieť na svet cez svoje oči. Moment, kedy sa tak stalo po prvýkrát, bol zachytený na kameru. A verte, že ide o naozaj dojemné chvíle.

Larrymu sa v dôsledku ťažkej choroby pred desiatkami rokov ťažko poškodil zrak. Lekári mu diagnostikovali retinis pigmentosu, čo je dystrofia spôsobená stratou fotoreceptorov. Nedávno však podstúpil prevratný zákrok, počas ktorého mu bolo voperované bionické oko. Vnútri neho sa nachádza elektronické zariadenie schopné premieňať videosignály na údaje, ktoré dokáže optický nerv spracovať a potom vyslať do mozgu.

Šesťdesiatšesťročný Američan tak nedávno vyšiel z temnoty von. Keď lekári zariadenie zapli a on videl svetlo, celý sa rozžiaril. "Áno. Ó môj bože, áno!," zneli jeho prvé slová.

VIDEO momentu, na ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Hoci nikdy nebude vidieť úplne, dúfa, že bude schopný aspoň rozoznať dvere od stien a cestu od chodníka. Aj odborníci potvrdzujú, že Hesterov zrak nikdy nebude stopercentný, zároveň však predpokladajú ďalšie napredovanie. Len za päť dní, ktoré Larry vidí, totiž jeho zrak zaznamenal značný progres.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu