Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Desať rokov po cunami našli rodičia stratenú dcéru!

Jamaliah (vľavo) sa tisne k dcére Zobraziť galériu (3)
Jamaliah (vľavo) sa tisne k dcére (Zdroj: kaskus.co.id, abc.net.au)

JAKARTA - Takmer desať rokov po zničujúcej prívalovej vlne cunami, ktorá zasiahla juhovýchodnú Áziu, našli indonézski rodičia svoju dcéru, ktorú považovali za mŕtvu. V roku 2004 strhla vlna vtedy štvorročnú Raudhatul z plti spolu so sedemročným bratom. S dcérou sa rodičia prvýkrát stretli v stredu.

Manželia Jannahovci z provincie Aceh na severnej Sumatre obe svoje deti po tom, ako zmizli, hľadali asi mesiac, ale neúspešne. Považovali ich preto za mŕtve. Ich strýko však v júni zbadal dievča podobné Raudhatul na trhovisku v neďalekom meste. Nakoniec vyšlo najavo, že sa ho pred rokmi ujala staršia žena zo susednej provincie, u ktorej domnelá sirota vyrastal.

Matka ukazuje na mobile dcéru a syna Afira
Zobraziť galériu (3)
Matka ukazuje na mobile dcéru a syna Afira  (Zdroj: kaskus.co.id, abc.net.au)

Matka dievčiny, Jamaliah Jannahová, vraj hneď, keď ju zbadala, vedela, že je to jej dcéra. "Sme s mojím mužom tak šťastní, že sme ju zase našli. Je to zázrak," uviedla.

Už sú zase spolu
Zobraziť galériu (3)
Už sú zase spolu  (Zdroj: kaskus.co.id, abc.net.au)

Podľa Raudhatul by však mohol byť nažive aj jej starší brat. Voda ich vraj oboch živých vyplavila na pláži na ostrovoch Banyak, ktoré ležia asi 40 kilometrov západne od ostrova Sumatra. Čo sa s ním stalo potom, vraj ale netuší. Manželia sa teraz chcú pokúsiť opäť pátrať aj po svojom synovi.

Prívalová vlna, ktorú vyvolalo silné podmorské zemetrasenie 26. decembra 2004, zabila 230 000 ľudí v 14 krajinách v okolí Indického oceánu. Indonézska provincia Aceh bola jednou z najpostihnutejších oblastí. O život tu prišlo 170 000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu