Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nápad za milión: Malajzijčan vďaka svojim deťom a vojvodkyni Kate ohromne zbohatol!

Bohatý vynálezca Cheong Choon Ng Zobraziť galériu (5)
Bohatý vynálezca Cheong Choon Ng (Zdroj: mirror.co.uk, fb)

LONDÝN - Jeho značku nosia celebritu ako princezná Kate či David Beckham. A pritom nápad vznikol len čírou náhodou. Obyčajné gumičky z neho spravili milionára a svetovú celebritu. Cheong Choon Ng z Malajzie je jeden z mála šťastlivcov, ktorým sa podarila takmer módna revolúcia.

Keď sa jedného dňa Cheong Choon Ng pozeral na svoje deti, ako sa hrajú s gumičkami, v hlave mu skrsol nápad. Človek by povedal, že išlo o nevinnú vec. Ani by ho nenapadlo, že stvorí svetovú značku.

Nápad za milión: Malajzijčan
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: mirror.co.uk, fb)

Keby ste sa pred rokom niekoho opýtali, čo je to Rainbow Loom, možno by nevedel, o čom je reč. Dnes krikľavé gumičkové náramky nosia najznámejšie celebrity. Cheong Choon Ng sa rozhodol, že nápad podnikať s doslova obyčajnými gumičkami pretaví na peniaze.

Z rodinnej pokladne vytiahol 5 800 libier, aby vyrobil prvé kusy originálnych náramkov a dal si ich patentovať. Pri rozbehu firmy sa spočiatku veľmi nedarilo. Musel prísť až rozhodujúci zlom. Veľkú objednávku spravil americký obchod Learning Express Toys. Okamžite ju vypredal a objednal si ďalšie.

Nápad za milión: Malajzijčan
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: mirror.co.uk, fb)

V súčasnosti má firma hodnotu už vyše 80 miliónov libier. Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Jeden kus začínal predávať po 15 dolárov, čo nebola najnižšia suma, no nápad sa ujal. Odvtedy sa mu zjavne darí.

Jeho výrobok nájdete na rukách tých najznámejších mien z rôznych sfér spoločenského života. Princezná Kate tento náramok dostala na návšteve Austrálie a odvtedy si ho obľúbila. Na ruke ho nosí aj jej manžel William.

Nápad za milión: Malajzijčan
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: mirror.co.uk, fb)

Popularita 45-ročnému Malajzijčanovi narástla do astronomických rozmerov. Stal sa známy a gumičkové náramky dostali rôznu podobu. Môžete ich nájsť voňavé, svietiace a v všakovakých tvaroch. Podnikateľský sa tak stal kultovým hitom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu