Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Drogovému závislákovi zmenil Facebook život: Spoznal to, čo nikdy predtým

Bradovi sa v súčasnosti darí dobre
Bradovi sa v súčasnosti darí dobre (Zdroj: Twitter)

KELSEYVILLE - Brad McKinster si prežil svoje. Drogovo závislý a niekoľkokrát zapletený s políciou sa dostal do životnej špirály, ktorá ho ťahala do pekla. Zmena nastala, až keď bol naozaj na dne. Z čiernej ovce rodiny sa stal normálny človek užívajúci si rodinné vzťahy, ktoré doteraz nepoznal. To všetko vďaka Facebooku.

Najprv prvý rozchod so ženou v roku 1995, aby sa o niekoľko rokov rozišiel s druhou priateľkou. S obidvomi splodil dcérku. Jeho drogové excesy mu však zabránili v tom, aby si užíval naplno rolu otca.

Keď ho opúšťala druhá partnerka s dcérou, videl, ako sa opakuje história. Brad v tom čase zase lietal až po krk namočený v drogách. Úrady ho mali už plné zuby a chceli ho dostať do basy. Mužovi dali ultimátum - buď sa začne zo závislosti liečiť alebo pôjde do chládku.

Nakoniec si vybral to prvé. Totálne odlúčenie od rodiny skončilo, až keď mu v roku 2010 umrel otec. Na pohrebe sa všetci stretli a po niekoľkých rokoch si mohli pozrieť opäť do tváre. Čakali trosku, uvideli však muža vo forme.

Známi mu na pohrebe spomenuli jeho prvú dcéru Eriku. Že vraj s ňou komunikujú cez Facebook. Brad dovtedy nevedel, čo to je. Keď to zistil, okamžite si vytvoril konto a požiadal dcéru o priateľstvo. Pozvánku potvrdila a on bol šťastím celý bez seba. Postupne si začal pridávať do priateľov aj ďalších rodinných príslušníkov. Na sociálnej sieti trávil dlhé hodiny chatovaním si s najbližšími. Popridával si väčšinu ľudí s priezviskom McKinster a začlenil ich do spoločnej skupiny.

Po štyroch rokoch je v skupine 266 príslušníkov, ktorí sa navzájom spoznávajú a zisťujú, aké sú ich príbuzenské zväzky. Brad teraz sleduje, ako žijú jeho bratranci a sesternice. Pridávajú tam fotky, životné udalosti a on spokojne sleduje ich život. Dalo by sa povedať, že vymenil drogy za Facebook. Finančná situácia mu nedovoľuje stretnúť každého osobne, ale jednu osobu by predsa len rád uvidel ešte raz. Je to jeho prvá dcéra Erika. Nevidel ju od roku 1996.

„Kontakty, ktoré som cez Facebook nadviazal, mi zmenili život. Vyrastal som ako čierna ovca rodiny a teraz môžem byť v kontakte s hocikým z nej a normálne komunikovať. Najmä ma teší, že každý deň môžem byť v kontakte s Erikou, ktorá oslávila svoje 22. narodeniny a má dobre rozbehnutú kariéru modelky. Toto je pre mňa obrovské šťastie,“ hovorí o svojom príbehu Brad.

Normálny človek by si povedal, že ako málo stačí ku šťastiu, no pre ťažko skúšaného človeka je aj obyčajný chat veľká vec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu