Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Tak tomuto mužovi budete závidieť: Pozrite sa, aký dar dostal bezdomovec!

bezdomovec Erik
bezdomovec Erik (Zdroj: Foto: youtube)

WASHINGTON - Vskutku originálny nápad dostal Magico Rahat. Neuveriteľným spôsobom dopomohol bezdomovcovi k novému príbytku. Dojemný príbeh vás nenechá chladným a opäť sa presvedčíte, že dobrí ľudia skutočne existujú. Video je na internete len päť dní a už ho videlo viac ako 10 miliónov ľudí.

Magico Rahat má naozaj dobré srdce. Niekoľko mesiacov si na ulici všímal jedného bezdomovca. Rozhodol sa, že mu pomôže. Dôvodom bolo aj to, že ľudia o chlapovi bez domova hovorili ako o dobrom človeku.   

Vymyslel preto rafinovaný plán, ako mužovi pomôcť. Všetko zachytil videokamerou a zostrihal do klipu, ktorý zverejnil na internet len pred piatimi dňami. Od vtedy ho videlo už viac ako 10 miliónov ľudí.

Celý príbeh sa začal tak, že filmár podal bezdomovcovi výherný lístok so slovami: "Tie peniaze nemáš isté, ale ak niečo vyhráš, môžeš si ich nechať." Treba však povedať, že Magico Rahat sa šikovne dohodol so stávkovou kanceláriou. Zariadil, aby bezdomovec Erik „vyhral“ presne tisíc dolárov.  Dobrosrdečnosť výhercu sa razom prejavila. Erik totiž trval na tom, že s mužom, ktorý mu výherný lístok daroval, sa rozdelí, a to presne na polovicu.

Ako uvádza nydailynews.com, Magico Rahat vymyslel vskutku originálny projekt. Neverili by ste, ale v rámci neho vznikla verejná zbierka. Každý priaznivec poslal toľko peňazí, koľko mohol. Po niekoľkých mesiacoch sa podarilo vyzbierať sumu potrebnú na to, aby šikovný organizátor kúpil nový dom.

Erika pozval na návštevu, pri ktorej mu oznámil, že ho klamal: "Vieš, tento dom nie je môj, ale tvoj!" a vzápätí Američanovi, ktorí žil roky na ulici, vysvetlil: "Ľudia, ktorí sledovali tvoj príbeh na internete mi posielali peniaze, aby sme ti ho mohli kúpiť."

Erik bol po tejto správe nesmierne rád. Konečne má strechu nad hlavou. Už záleží len na ňom, ako sa bude jeho život ďalej vyvíjať a či dokáže utiahnuť náklady.

Pravdou však je, že video tohto dojemného príbehu je na internete len päť dní a už ho videlo viac ako 10 miliónov ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu