Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO študentov z Vranova vás dojme k slzám: Krásny odkaz pre svetových politikov!

Originálna skladba učiteľa a študentov s názvom Humanity (Ľudstvo)
Originálna skladba učiteľa a študentov s názvom Humanity (Ľudstvo) (Zdroj: Foto: youtube)

VRANOV NAD TOPĽOU – Vskutku dojemný videoklip natočili študenti z Gymnázia vo Vranove nad Topľou. Adresovali ho do Kremľa, ale aj do Bieleho domu. Učiteľ angličtiny spolu so študentmi takto bojuje najmä proti neutíchajúcemu napätiu na Ukrajine. Poslaním piesne je šíriť mier, pokoj, lásku a slobodu. Pozrite si VIDEO a uvidíte, ako sa im to podarilo.

Mladí študenti sa spolu so svojím učiteľom angličtiny zapojili do boja proti zúriacej vojne naozaj originálnym spôsobom. Nakrútili videoklip, ktorý zachytáva okamihy nepokojov na Ukrajine. Svoje dielo už poslali aj do Kremľa a Bieleho domu. Učiteľ angličtiny spolu so svojimi študentmi takto dementuje, ako mu záleží na osudoch iných, ako ho bolí krviprelievanie, násilie a ničivé konflikty. Svoje pocity, no najmä túžby spoločne zhmotnili do originálnej skladby s názvom Humanity (Ľudstvo), ktorá nenechá chladným azda nikoho.

„Keby sme konečne objavili zmysel pokory, neexistovali by viac vojny, boje a masy bez úsudku," odznieva v skladbe.

Talentovaný mladý učiteľ angličtiny z cirkevného Gymnázia vo Vranove nad Topľou do textu piesne zakomponoval posolstvo. Je ním túžba po mieri, láske a živote bez vojen.

Celý videoklip je prestrihaný ničivými zábermi z nepokojov na Ukrajine, ktoré sú v kontraste s mladými študentkami. Počas niekoľkých minút sa tak striedajú desivé zábery z bojov a konfliktných stretov s citlivými a nevinnými dušami tínedžeriek, ktoré symbolizujú mier, pokoj, lásku a pochopenie.    

„Skúšal som od Bieleho domu, cez Európsku komisiu, až po všetky svetové portály posielať toto posolstvo," povedal pre TV Markíza učiteľ Jozef Bubnár.

Zostavovatelia klipu veria, že obletí svet a pootvorí oči politikom, aby viac hľadeli na mierové riešenie svetových konfliktov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu