Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dôkaz najlepšieho priateľstva: 7-ročný chlapec zbiera milión pre kamaráta, aby prežil!

Jonah a Dylan Zobraziť galériu (4)
Jonah a Dylan (Zdroj: FB)

GAINESVILLE – Malý 8-ročný chlapec Jonah je vážne chorý a bez neustálej pomoci by nevedel prežiť. Okrem vlastnej rodiny pri ňom stojí aj jeho najlepší kamarát Dylan. Vymyslel spôsob ako kamarátovi pomôcť.

7-ročný Dylan vyzbieral už viac ako 750-tisíc dolárov, aby pomohol bojovať najlepšiemu kamarátovi s ťažkou chorobou. Jonah Pournazarian je jeho najlepší kamarát už od škôlky a trpí vzácnou a nebezpečnou diagnózou.

Chlapec je chorý zvláštnou chorobou, ktorou trpí len málo ľudí. Zlyhávajú mu orgány a trpí nedostatkom cukru. Tento stav malému chlapcovi znižuje hladinu cukru na kritické množstvo. Preto musia jeho rodičia vstávať o troch ráno, aby synovi dali potrebnú dávku živín cez špeciálnu trubicu rovno do brucha, aby prežil.

Dylan vľavo a Jonah vpravo
Zobraziť galériu (4)
Dylan vľavo a Jonah vpravo  (Zdroj: FB)

„Každú noc sme veľmi nervózni,“ povedala matka chorého chlapca. „ideme spať s tým, že keď zaspíme a zabudneme dať Jonahovi živiny, tak môže zomrieť,“ vravela americkej stanici ABC News.

Navyše, na túto diagnózu neexistuje liek. Pre jeho najlepšieho kamaráta Dylana bolo toto zistenie neprípustné a nechcel sa s tým zmieriť. Z tohto dôvodu sa rozhodol, že mu pomôže. Ešte minulý rok sa rozhodol, že napíše knihu, z ktorej vyzbiera až milión dolárov. Takto chcel pomôcť nielen svojmu najlepšiemu kamarátovi, ale aj všetkým s touto diagnózou.

Takto vyzerá obal knižky
Zobraziť galériu (4)
Takto vyzerá obal knižky  (Zdroj: FB)

Názov knihy je „Chocolate Bar“, čo v preklade u Dylana znamená niečo ako „úžasné“. Každý jeden cent z predaja ide priamo do laboratória na floridskej Univerzite v Gainesville, kde výskumníci pracujú na lieku.

„Už sa to stáva skutočnosťou. Nie je to iba sen pre tieto deti,“ hovorí doktor Weinstein, ktorý tam pracuje. Dodnes vyzbieral mladý Dylan viac ako 750-tisíc dolárov z predaja 16-tisíc výtlačkov v boji proti zákernej chorobe. Predtým ako začali prichádzať peniaze z predaja knihy, výskum nového lieku spomaľoval kvôli nedostatku financií.

Stále sú spolu
Zobraziť galériu (4)
Stále sú spolu  (Zdroj: FB)

Teraz majú pacienti s týmto syndrómom vďaka 7-ročnému chlapcovi novú nádej. Aj vy môžete podporiť všetkých s touto zákernou diagnózou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu