Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Felix má len 24 a už zarobil milióny: Stačilo zopár slov, pozrite, to by ste zvládli aj vy!

Felix Kjellberg je milionárom Zobraziť galériu (2)
Felix Kjellberg je milionárom (Zdroj: wikia.com)

LONDÝN - Pred pár desiatkami rokov by také niečo bolo nemysliteľné. No ale svet internetu poskytuje neobmedzené možnosti na privyrobenie, či skôr lepšie povedané, zbohatnutie. Okrem iných sa to podarilo mladému Švédovi, ktorý si z nevinnej zábavky spravil biznis, o akom sa väčšine z nás môže len snívať.

Meno Felix Arvid Ulf Kjellberg vám asi nič nehovorí, svetu je ale viac známy ako PewDiePie. Na serveri Youtube má vlastný kanál, ktorý nedávno prekonal hranicu 22 miliónov predplatiteľov, pričom mesačne v priemere zaznamená 20 miliónov vzhliadnutí.

Podľa údajov spoločnosti SocialBlade, ktorá sa zaoberá internetovými štatistikami, si tento mladík ročne zarobí takmer 13 miliónov eur. A za čo vlastne? Vo svojich videách komentuje počítačové hry.

Felix má len 24
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: wikia.com)

Znie až neuveriteľne, že bežný človek sa lopotí celý deň v práci a toľko nezarobí za celý život, zatiaľ čo Felixovi stačí nahrať krátku recenziu na web a už mu nabiehajú peniažky na účet. Paradoxom je, že donedávna nemal doma internet. Presťahoval sa totiž do Veľkej Británie a v novom byte mal problémy s pripojením. Vyriešil to jednoducho - zobral skateboard, išiel si von zajazdiť a popritom kradol wifi od susedov. Nuž, ako hovoria Česi, "kto umí, ten umí".

Kjellberg zďaleka nie je jediným, ktorý si z Youtube spravil obživu. Ďalšou takouto boháčkou je Jenna Marbles. V jej prípade stačilo jedno "opité" video a zrodila sa hviezda. Jennine videá dohromady videla už viac ako miliarda užívateľov. Vďaka partnerskému programu, ktorý má uzavretý so serverom, jej príjmy z reklamy presiahli šesťmiestnu cifru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu