Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Babka Martina oklamala smrť: Z rakoviny ju vyliečila láska k vnukovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: 123rf.com)

PRAHA - Už viackrát sme informovali o prípadoch, kedy sa človek vyliečil z ťažkej choroby bez pomoci lekárov. Najnovšie to dokazuje prípad jednej pani zo susedného Česka, ktorá vďaka láske porazila zákernú rakovinu. Jej príbeh, o ktorom informoval portál bleskprozeny.cz, sa nedá nazvať inak ako zázrakom.

Pani Martina sa dlhé roky starala o vnuka Lukáška, ktorému kedysi pri dopravnej nehode zahynuli obaja rodičia. Mala vtedy len 55 rokov, tak ani na okamih neváhala a vzala si chlapca do opatery. Obaja si na seba veľmi navykli a spájalo ich silné puto.

Potom však prišli prvé problémy. Dôchodkyňa začala mať zdravotné ťažkosti, často ju bolelo brucho a objavilo sa aj nechutenstvo k jedlu. Diagnóza bola krutá - žena trpela rakovinou tenkého čreva, pričom metastázy sa rozšírili do celého tela. Lekári jej dávali prinajlepšom polroka života.

Martina ale nehodila flintu do žita, práve naopak. Odmietla absolvovať chemoterapiu aj ožarovanie a doktorom povedala, že si s chorobou poradí sama. Predsavzala si, že ešte nemôže umrieť, pretože má malého vnuka, o ktorého sa musí postarať. A svoje slovo splnila do bodky. Lukáš jej robil radosť každý deň. V škole sa dobre učil a vynikal aj v športe. Okrem toho ženinu myseľ a telo zamestnávala práca upratovačky v škôlke, ktorou si privyrábala. Nikto z okolia by o nej nepovedal, že je ťažko chorá. Hoci trpela obrovskými bolesťami, nebrala žiadne lieky a popasovala sa s nimi po svojom.

Uplynulo šesť mesiacov, dvanásť a Martina bola navzdory nepriaznivým prognózam stále nažive. Jej stav sa síce pomaly, ale isto, zlepšoval. Lukáš medzitým dospel a zmaturoval. V deň, kedy dostal oznámenie o tom, že ho prijímajú na vysokú školu, išla jeho babka na kontrolu. A tam sa dozvedela ohromujúcu správu. Nádor bol fuč a spolu s ním aj metastázy.

"O podobných prípadoch som už počul, ale až doteraz som sa s ničím podobným osobne nestretol. Asi nikdy nebudeme vedieť vysvetliť, ako je možné, že sa dejú takéto veci. Ale vďaka za ne," povedal jeden z onkológov.

Už je tomu šesť rokov, čo sa Martina vyliečila. Trápi ju síce reuma, ale po rakovine chvalabohu ani stopy. Medzitým sa stala prababičkou, a tak jej okrem Lukáša robí radosť už aj pravnúčik.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu