Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trpké priznanie rodiny 6-ročnej Alžbetky na FOTO: Problémy má aj náš syn Lukáš

Alžbetka a Lukáško Zobraziť galériu (4)
Alžbetka a Lukáško (Zdroj: Lucia Slovenská)

BRATISLAVA – O Alžbetke sme na Topkách písali už viackrát. Milé dievčatko sa narodilo s problémom, ktorý sa sprvoti zdal byť lekárom neriešiteľný. Dnes je však všetko inak. Hoci existujú možnosti liečby, nie sú dostupné pre každého.

„Za každú pomoc sme nesmierne vďační, lebo každá pomoc nám dáva šancu absolvovať potrebné liečenie,“ priznáva Alžbetkina mama Lucia Slovenská. Rodina sa však dostala do komplikovanej situácie, preto sa na nás s prosbou o pomoc obrátila znova. Veľmi by im pomohli aj venované 2 percentá z dane.

Trpké priznanie rodiny 6-ročnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

„Už teraz vo februári sa nám naskytla možnosť ísť na liečenie. Sme nesmierne šťastní. Ubytovanie a cestu si však musíme hradiť sami, no peniaze nám sotva vystačia na všetko, čo potrebujeme každý mesiac zaplatiť,“ hovorí pani Slovenská a dodáva, že rodina je každý mesiac v mínuse. „Naša situácia sa sťažila o to viac, že liečime aj syna Lukáša. Tiež by mu pomohlo liečenie v rehabilitačnom centre Renona. Aj preto som sa vám rozhodla napísať a poprosiť o pomoc,“ zdôverila sa mama, ktorá vychováva dve deti so zdravotnými problémami.

Trpké priznanie rodiny 6-ročnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

Alžbetka má už od narodenia ochrnutú pravú rúčku. Pupočná šnúra sa jej počas pôrodu omotala okolo krku a keď ju lekár ťahal von, poškodil nerv v lopatke. „Keďže vtedy nám operáciu neodporúčali, začali sme rehabilitovať doma aj v rôznych centrách a kúpeľoch. Zo začiatku sme dúfali, že to finančne zvládneme sami, s pomocou rodiny. Dnes už vieme, že to nie je možné,“ vysvetlila Lucia Slovenská.

Trpké priznanie rodiny 6-ročnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Lucia Slovenská)

Alžbetke môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Lucia Slovenská

Číslo účtu: 0461926076/0900

IBAN: SK4609000000000461926076 

Telefónny kontakt: 0918 387 496

Email: lucia.slovenska@gmail.com

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Viac o téme: Potrebujú pomocAlžbetka Slovenská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu