Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mama troch detí dostala do vienka ťažký osud: Keď mi to povedali, chcela som ísť na potrat!

Milanko sa narodil s veľmi vážnou diagnózou Zobraziť galériu (3)
Milanko sa narodil s veľmi vážnou diagnózou (Zdroj: Kristína Filkornová)

PRIEVIDZA – Postarať sa o tri deti nie je v dnešnej dobe vôbec ľahké a o tom, koľko bolesti, strachu, ale aj peňazí stojí život s chorými deťmi rodičov, nemá bežný človek predstavu. Ešte horšie však je, keď ženu s takýmito malými deťmi opustí jej manžel.

Pani Filkornová sa po čase opäť obrátila s prosbou o pomoc na Topky. Doma spolu s manželom vychovávala štvorročného Milanka a dvojročného Miška, pričom obaja chlapci majú vrodené zdravotné problémy. Lekári Milankovi diagnostikovali mentálnu zaostalosť stredne ťažkého stupňa, psychomotorickú retardáciu a detskú mozgovú obrnu.

Dušan Gaži (55) má veľké srdce: Každý rok beží naprieč celým Slovenskom kvôli jedinej veci!

S manželom si mysleli, že ich druhý syn bude zdravý, ale osud sa s nimi aj v tomto smere kruto zahral: „S manželom sme dúfali, že aspoň Miško bude zdravý. No, bohužiaľ, opak je pravdou. Miškovi diagnostikovali závažné zdravotné problémy a my teraz čakáme na výsledky genetických testov. Dvojročný Miško je na úrovni len ročného dieťaťa.“

Milanko s bračekom
Zobraziť galériu (3)
Milanko s bračekom  (Zdroj: Kristína Filkornová)

Nečakaná správa

Začiatkom roka sa rodičia dozvedeli, že neplánovane čakajú ďalšie bábätko. „Potešili sme sa, ale mala som strach, ako to budeme zvládať. Prvé, čo mi však napadlo, bolo, že pôjdem na potrat, lebo dve choré detičky sú už príliš veľká zodpovednosť. Manžel ma však odhovoril. Ubezpečil ma však, že to zvládneme,“ spomína pani Filkornová, ktorá je teraz v ôsmom mesiaci tehotenstva.

Milanko potrebuje stále viac starostlivosti, aby sa jeho stav nezhoršoval
Zobraziť galériu (3)
Milanko potrebuje stále viac starostlivosti, aby sa jeho stav nezhoršoval  (Zdroj: Kristína Filkornová)

Ten manžel, ktorý ju však uisťoval, že sa o ňu postará, si pred štyrmi mesiacmi zbalil kufre a odišiel k milenke, ktorú si medzičasom našiel. „Nechal ma samu. Tehotnú a s dvomi detičkami. Snažím sa to zvládať, bojujem zo všetkých síl, ale nedá sa to zvládať,“ hovorí Kristína Filkornová.

Milanko chodí do špeciálnej škôlky, ale náklady sú pre ženu bez manžela privysoké. Navyše, musí platiť nájom za byt, rehabilitácie pre oboch chlapcov, a to neráta ešte aj stravu a šatstvo. „Preto veľmi súrne prosím dobrých a všímavých ľudí o pomoc a podporu,“ s dôverou žiada budúca matka troch detí, ktorá ďakuje za každú formu podpory.

Milankovi môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Kristína Filkornová

Číslo účtu:3473078653/0200 

Telefónny kontakt: 0949 491 688  

E-mail: kristina.filkornova2907@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu