Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Krásna Ivanka podstúpila náročnú operáciu: Z najhoršieho ju dostala aj vaša podpora

Mladá a krásna Ivanka Danišová Zobraziť galériu (12)
Mladá a krásna Ivanka Danišová (Zdroj: feminity.zoznam.sk)

BRATISLAVA - Mladá a krásna Ivanka Danišová má rovnaké sny i túžby ako väčšina žien v jej veku. Žiť plnohodnotný život jej však bráni odstrašujúca diagnóza z detstva - Goldenharov syndróm. Vďaka vašej podpore a pomoci sa odvážnej bojovníčke podarilo úspešne absolvovať náročnú operáciu v Spojených štátoch.

Ivanka sa s Goldenharovým syndrómom už narodila a odvtedy zápasí s rôznymi komplikáciami, ktoré táto zákerná choroba spôsobuje ako leukémia, ochorenie srdca i malformácia pravej polovice tváre. Dnes má 28 rokov a už stihla podstúpiť štyri operácie srdca a prekonať akútnu leukémiu.

Pomáha druhým

Napriek ťažkému údelu, ktorý musí mladá žena znášať, sa vo svojej dobrote rozhodla pomáhať druhým. „Nemôžem a nechcem nechať otázku ošetrenia ľudí trpiacich Golderharovým syndrómom v súčasnom stave. Moja duša a moje srdce nemôžu pochopiť, prečo téma Goldenharovho syndrómu zostáva neznáma a ľudia ním trpiaci ponechaní bez pomoci po celých 20 rokov.

Pripravená na najhoršie

Vďaka podpore a pomoci dobrých ľudí sa odvážnej Slovenke podarilo vycestovať do Spojených štátov a postúpiť komplikovanú operáciu. Po prílete na Ivanku čakali húfy novinárov, pretože jej príbeh i kampaň zaujali americké médiá. Nasledujúce dni však boli veľmi ťažké, pretože okrem problémov so srdcom sa vyskytli ďalšie vážne komplikácie a lekári museli zvoliť náročnejšiu variantu operácie. Ivanku pripravili na najhoršie. „Boli to náročné dni pred ťažkou operáciou, ale je až neuveriteľné, ako úžasne sa lekári spojili na to, aby som mohla včas podstúpiť štrnásťhodinovú operáciu,“ spomína.

Kritický pooperačný stav

V deň operácie nemohla skromná dievčina uveriť, že sa jej túžba stala realitou. Vďaka skvelej práci lekárov a láske blízkych sa jej neľahkú bitku podarilo vybojovať aj napriek silným bolestiam a prvotnému kritickému vývoju situácie. „Po štrnásťhodinovej operácii s pätnásťčlenným tímom, na čele s dvoma najvyššími svetovými kapacitami kraniofaciálnej chirurgie, som sa prebrala na jednotke pooperačnej akútnej starostlivosti. Bohužiaľ, prvých 56 hodín bolo veľmi kritických a ja som musela veľmi zabojovať, aby som sa prebrala, zvládla vážne komplikácie aj uniesla obrovské pooperačné bolesti,“ povedala Ivka.

Boj nekončí, Ivanku čaká ďalšia operácia

Ivanka nám prezradila, že pocit po natoľko nebezpečnom zákroku bol priam neopísateľný. Do očí sa jej tisli slzy, a to najmä preto, že sa dozvedela koľko ľudí zo Slovenska, Česka i iných krajín, jej posielalo pozitívnu energiu. Operácia, ktorú podstúpila, je zatiaľ jediná svojho druhu na svete a predstavuje nádej pre iných ľudí s touto nebezpečnou diagnózou. V septembri ju však čaká ďalšia, ešte náročnejšia.„Teraz mám čas na to, aby sa môj organizmus zregeneroval po operácii, potrebujem znova zvládnuť náročnú onkologickú i kardiologickú liečbu, a potom príde najťažšie obdobie v mojom živote,“ plánuje s odvahou a očakávaním.

Účet, prostredníctvom ktorého môžete Ivanke prispieť ľubovoľnou sumou je:
1200082658/8320
IBAN je SK98 8320 0000 0012 0008 2658.
Swift: JTBPSKBA

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu