Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Do nemocnice odišiel Juraj na FOTO ešte po vlastných: Domov ho priviezli bez duše!

Juraj pred štyrmi rokmi Zobraziť galériu (5)
Juraj pred štyrmi rokmi

ŽELIEZOVCE – Vysokoškolák Juraj pociťoval pred štyrmi rokmi intenzívne bolesti na hrudi. Mal horúčku a lekári pri diagnóze ani na chvíľu nezaváhali. Keď ho prijali v nemocnici, bol ešte pri vedomí. Odvtedy sa jeho stav zmenil na nepoznanie.

AKTUALIZOVANÉ 27. 5. 2015

Jurajova mama nám do redakcie poslala obrovské poďakovanie čitateľom, ktorí Jurajovi pomohli v tom, aby už 13. júna 2015 mohol odísť na nádejné liečenie do rakúskeho sanatória Liebharstal. Všetci mu držíme palce a tešíme sa na dobré správy! Po skončení liečenia vás budeme informovať o Jurajovom stave.

„Môj syn sa dostal nesprávnou liečbou v nemocnici do bdelej kómy,“ zúfalo hovorí mama dnes už 30-ročného mladého muža, ktorého mladosť kradne už štyri roky bezútešná diagnóza. Pri pohľade naňho musí zadržiavať slzy. „Juraj odišiel po vlastných nohách do nemocnice so zápalom pľúc, ale domov sme ho už prevážali vo veľmi vážnom stave,“ spomína pani Danišová. Dostal do tzv. bdelej kómy. Oči má otvorené, ale svoje okolie nevníma.

Juraj bol pred upadnutím do kómy zdravý mladý muž
Zobraziť galériu (5)
Juraj bol pred upadnutím do kómy zdravý mladý muž

Najhorším údelom pre rodinu je, že mladíkov stav sa od roku 2011 nezmenil, no rodina verí, že najťažšie prvé dva roky sú už za nimi. „Juraj sa statočne postavil svojmu osudu, nevzdáva sa, a aj napriek ťažkej diagnóze neustále bojuje zo všetkých síl,“ hovorí mama, ktorá by svojho syna chcela späť.

Juraj s mamou
Zobraziť galériu (5)
Juraj s mamou

„Na základe každodennej starostlivosti, po dlhom čase, sme začali pozorovať prvé známky zlepšenia. Úplné zlepšenie Jurajovho zdravotného stavu by sme docielili liečbou v Rakúsku, ktorú nám odporúčajú lekári, je však veľmi nákladná,“ vysvetľuje pani Danišová. Jurajova kóma môže trvať ešte mesiace, ale aj roky. Ak sa má z nej niekedy prebrať, potrebuje intenzívnu rehabilitáciu a špeciálnu terapiu zameranú na stimuláciu nervového systému. „Pomôžte mu , prosím, žiť ako predtým, liečba touto cestou je veľmi náročná a finančne veľmi ťažká. Doteraz som nenašla odvahu prosiť o takýto druh pomoci, ale nemám iné východisko,“ vyznáva sa Jurajova mama.

Do nemocnice odišiel Juraj
Zobraziť galériu (5)

Akúkoľvek pomoc Jurajovi môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

Adresa: Mierová 47, 937 01, Želiezovce

E-mail: ave.danis@gmail.com

Telefón: 0918 540 451

Číslo účtu: 1698360001/5600

IBAN: SK75 5600 0000 0016 9836 0001

SWIFT (BIC KÓD): KOMASK2X

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťaťu nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu