Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Richard (16) na FOTO trpí vážnou chorobou, jeho uzdravenie závisí od jedinej veci!

Richard má stále šancu na uzdravenie Zobraziť galériu (3)
Richard má stále šancu na uzdravenie (Zdroj: Monika Faturová)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Napriek ťažkej diagnóze vyrástol z malého Riška riadny fešák. Je veselý, milý, inteligentný a pri pohľade na jeho usmiatu tvár by ste len ťažko uverili, že celé detstvo prežil na invalidnom vozíku.

Mama 16-ročného Richarda Faturu o svojom synovi hovorí len pozitívne. „Má šancu dosiahnuť oveľa viac, než len sedieť na invalidnom vozíku,“ s presvedčením hovorí Monika Faturová, ktorá už so synom absolvovala množstvo pobytov v rehabilitačných centrách a kúpeľoch. „Najlepšie výsledky sme dosiahli v súkromnom rehabilitačnom centre Renona, rozdiel sme videli hneď po prvom týždni,“ vysvetľuje pani Faturová.

Richard (16) na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Monika Faturová)

Problémom, ktorý Riškovu rodinu dotlačil k tomu, aby svoj príbeh zverejnili, sú peniaze na liečbu. Dvojtýždňový pobyt v Renone totiž stojí 2 500 eur. Navyše, do sumy ešte nie je zarátané ubytovanie. „Dostali sme odporúčanie na operáciu ULZIBAT v Kladne, ktorá by Richardovi veľmi pomohla,“ objasňuje Riškova mama. „Operačný zákrok bude však stáť ďalších 2 500 eur a hneď o tri týždne po operácii musí Richard začať s ďalšou rehabilitáciou v Renone, aby operácia nebola zbytočná.“

Richard (16) na FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Monika Faturová)

„Zaplatiť 5 000 eur je pre nás momentálne nemožné,“ priznáva pani Faturová, ktorá po odporúčaní lekárov okamžite rozbehla zbierku pre syna a písala rôznym nadáciám. „Verte či nie, ani jedna nadácia mi nepohla finančne,“  dušuje sa pani Faturová. „Pomohli mi ľudia, ktorí uvideli článok o nás a poslali nám nejaké peniaze. Preto prosím o finančnú pomoc ďalej. Neviem, či robíme maximum pre Richarda, ale aspoň sa o to snažíme,“ zveruje sa Richardova mama. „Chceme, aby sa trochu osamostatnil a zaradil do normálneho života alebo aspoň, aby mal tú šancu skúsiť to,“ dodala pani Faturová na záver svojej prosby o pomoc. Rodina bude vďačná za každé darované euro, ktoré Richardovi pomôže vstať z invalidného vozíka.

Akúkoľvek pomoc Riškovi môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

 

E-mail: monikafaturova@gmail.com

Telefón: 0905 824 456

Číslo účtu: 2118852304/1100

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu