Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na prvý pohľad to nezbadáte: Najmladšia Majka (14) je od malička iná ako jej súrodenci

Majka je pekné 14-ročné dievča, ktoré sa narodilo s krutou diagnózou Zobraziť galériu (2)
Majka je pekné 14-ročné dievča, ktoré sa narodilo s krutou diagnózou (Zdroj: Mária Drevická)

HUMENNÉ - Majka žije iba s mamou a navštevuje špeciálnu školu v Humennom. Od malička je odlišná ako jej ďalší dvaja dospelí súrodenci a o to viac lásky a opatery by potrebovala od svojich najbližších.

„Denne sledujem Topky a dlho som uvažovala, či sa s vami podelím aj o svoj príbeh. Volám sa Mária Drevická a som matkou troch detí,“ napísala do redakcie naša čitateľka, ktorá nemá práve na ružiach ustlané. Pani Drevická je ešte matkou dvoch dospelých detí, 26-ročného šťastne ženatého syna a 27-ročnej dcéry.

Jej tretím dieťaťom je Majka. „Keď sa mala narodiť, veľmi sme sa na ňu tešili. No po pár mesiacoch som videla, že sa vyvíja akosi inak, než moje staršie deti. A mala som
pravdu,“
s ťažkým srdcom spomína mama Majky. Po roku dcérke stanovili diagnózu a vtedy si myslela, že sa jej už nič horšie nemôže stať. „Po kadejakých vyšetreniach a nemocničných pobytoch som vedela, že moja dcéra bude navždy iná.“ Lekári Majke diagnostikovali detskú mozgovú obrnu s poruchou reči a miernou retardáciou.

Na prvý pohľad to
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Mária Drevická)

„Dcéra je od svojich piatich rokov stále niekde mimo domov. Najprv v špeciálnej škole pre nehovoriace deti v Brezolupoch pri Bánovciach nad Bebravou. Potom špeciálna škola v Prešove a teraz navštevuje špeciálnu školu v Humennom. Je žiačkou siedmeho ročníka,“ spresňuje pani Drevická.

Pred tromi rokmi sa pani Drevická rozviedla s manželom a ostala doma iba so 14-ročnou Majkou. „Jej otec sa o ňu veľmi nezaujíma. Žijeme z môjho opatrovateľského príspevku a výživného. Situácia ma dohnala k tomu, aby som sa obrátila na vás,“ vysvetlila pani Drevická, ktorá prosí o akúkoľvek pomoc. Majka veľmi rýchlo rastie z oblečenia kvôli nesprávnej chôdzi veľmi rýchlo ničí topánky. Často tancuje a miluje vodu, dodáva Majkina mama, ktorú poteší aj zachovalé oblečenie po odrastených deťoch.

Akúkoľvek pomoc Majke môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

Číslo účtu: 2931488891/1100

Telefón: 0917896178

E-mail: maria.drevicka@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu