Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veronika na VIDEU bojuje zo všetkých síl: Napriek ťažkej diagnóze má obrovské šťastie!

Veronika má jediný sen Zobraziť galériu (4)
Veronika má jediný sen (Zdroj: Facebook)

PIEŠŤANY – Dvadsaťštyriročná Veronika ešte stále verí na zázraky. Má skvelých rodičov a veľa dobrých kamarátov. Narodila sa však s detskou mozgovou obrnou a od života očakáva celkom iné veci, ako ľudia so zdravými končatinami.

Od detstva Veronika podstúpila niekoľko operácií, ktoré jej mali pomôcť postaviť sa na vlastné nohy. Jedna z nich jej zdravotný stav dokonca zhoršila a ani jedna ju nezachránila. Ale Veronika chce chodiť a v tomto smere je naozaj neústupná.

Veronika na VIDEU bojuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Dievčina navštevuje špeciálnu školu v Piešťanoch a jej trieda bola v máji na exkurzii v piešťanskom ADELI centre. „Už dávno som snívala o tom, že sa dostanem na liečenie práve sem,“ hovorí Veronika. Ešte v ten deň na exkurzii dali Veronikine učiteľky jej lekársku správu centru a Veronika okamžite absolvovala vstupnú prehliadku. Lekári ju vzápätí ubezpečili, že by jej stav pomocou intenzívnej rehabilitácie mohli zlepšiť. Odvtedy Veronika nemyslí na nič iné.

Veronika na VIDEU bojuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

„Som rozhodnutá urobiť všetko, aby som sa na liečenie do ADELI centra dostala. Preto zháňam peniažky, ako sa len dá.  Moji rodičia mi nemajú z čoho liečbu platiť.  Mama je so mnou doma a otec je na dôchodku,“ vysvetľuje Veronika a dodáva, že rodičia sa veľmi trápia, že dcére nedokážu pomôcť.

Veronika na VIDEU bojuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

„Poslala som už vyše cez 200 e-mailov a oslovila desiatky ľudí a nadácií s prosbami o pomoc. Stále dúfam, že sa nájdu dobrí ľudia, ktorí uvidia môj príbeh a prispejú mi na liečbu,“ nádeja sa Veronika. „Zo srdca ďakujem tým, ktorí sa mi rozhodnú podať pomocnú ruku na ceste k vytúženému cieľu,“ dodáva usmievavá Veronika, ktorá je odhodlaná prevrátiť naruby aj celý vesmír, len aby mohla stáť na vlastných nohách.

Veronika v ADELI centre

Akúkoľvek pomoc Veronike môžete adresovať na nižšie uvedené kontaktné údaje:

Veronika Bittnerová

Číslo účtu: APPA účtu 292 982 6898/1100 IBAN: SK98 1100 0000 0029 2982 6898 BIC: TATRSKBX

Mobil: 0917 425 379

E-mail: m.bittnerova@zoznam.sk

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu