Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Smrteľne chorému Martinkovi ste splnili sen: V krajine zázrakov zabudol na bolesť!

Martinko aj vďaka vám na chvíľu opäť zabudol na bolesť Zobraziť galériu (11)
Martinko aj vďaka vám na chvíľu opäť zabudol na bolesť (Zdroj: archív Š. K.)

VEĽKÉ ZÁLUŽIE - Pred necelým rokov sme v spolupráci s rodičmi smrteľne chorého Martinka z Veľkého Zálužia rozbehli Legovú zbierku, do ktorej sa zapojili desiatky čitateľov z tých najrôznejších kútov sveta a 8-ročnému vyskladali rozprávkový sen. Vtedy rodine Kupcovcov ani len na um nezišlo, že o pár mesiacov sa spolu s ich ťažko chorým synčekom pozrú do krajiny, kde slovko "lego" naberá úplne iný význam - do krajiny zázrakov. O pocity a fotografie z nezabudnuteľného zážitku, ktorý sa Martinkovi naskytol aj vďaka vám, sa s nami podelili jeho rodičia.

(Píšu Martinkovi rodičia)

Vďaka vám, vďaka láskavým ľuďom Martinko zabudol na bolesť, doktorky, injekcie a akoby švihnutím čarovného prútika sa ocitol vo "svojej krajine", krajine zázrakov - Legolande v nemeckom Gunzburgu. Martinko nadšením ani nedýchal, no ten najkrajší pohľad bol na jeho šťastné očká, na radosť, ktorú prežíval. 

Smrteľne chorému Martinkovi ste
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: archív Š. K.)

Báli sme sa trochu cesty autom, ako ju bude zvládať, no držal sa statočne. Naučil sa dve nemecké slová - morgen a danke a tie nám neustále opakoval. Tie slová v ňom rezonovali, akoby chcel každému popriať vždy šťastné ráno, plné radosti, lásky, súcitu... akoby sa chcel novým slovíčkom poďakovať každému, kto pomohol, kto chcel pomôcť, kto drží s ním aspoň v mysli v jeho neľahkom boji. 

Smrteľne chorému Martinkovi ste
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: archív Š. K.)

Chceme sa poďakovať aj my, lebo vďaka láskyplným ľuďom sa nemožné stalo skutočnosťou. Patrí vám všetkým vďaka, obdiv a uznanie!

Viac o legovej zbierke pre smrteľne chorého Martinka nájdete v článku o jej veľkom úspechu.

O Martinkovom smutnom osude sa viac dočítate v jeho poslednom príbehu.

Ak vás Martinkov príbeh oslovil a rozhodli ste sa mz pomôcť, neváhajte kontaktovať jeho rodičov na dole uvedenom čísle či adresách. Za každú pomoc vám budú zo srdca vďační.

Kontaknté údajne na Martinkovho otecka:

Štefan Kupec

Jarocká 1300

Veľké Zálužie 951 35

tel.č.: 0902 073 696

e-mail: martinkokupec@azet.sk

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Pošlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk a my ich radi s výzvou o pomoc zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu