Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Spojila nás pieseň

Spojila nás pieseň Zobraziť galériu (2)
Spojila nás pieseň (Zdroj: PR článok)

unikátny koncert nevidiacich umelcov Maroša Banga a Radka Žaluda

Miesto a čas konania: 18.12.2013, 19.00 hod., V-klub, Nám. SNP 12, Bratislava

Organizátor: Občianske združenie nevidiacich Ambrelo

Partneri: Ticketportal, Národné osvetové centrum, Informačný magazín Bratislavy in.ba,

               Lions Club Praha Bohemia Ambassador, Venia n.o., opatrovateľská agentúra.

 

Vstupné: 5 EUR

 

Vstupenky: Ticketportal /tel. 02/52 93 33 21/

                    Ambrelo o.z. /tel. +421 905 600 417/

 

Moderuje:  Alexandra Bangová

Harmónia kontrastov… pojem, ktorý možno napadne poslucháča po vypočutí si spoločnej piesne Maroša Banga a Radka Žaluda. Pravdaže, pokiaľ ako kontrast vnímame iba ich hlasy – jeden zvučný barytón, druhý príjemný tenor, obidva však  útočiace na ľudské srdcia. Ale ich symbióza je nádherná… mrazí aj pohládza dušu poslucháča zároveň.

Maroš Bango je na Slovensku známy ako slovenský Bocelli a mal už tú česť vystupovať aj na zahraničných pódiách. Vítala ho Modena v Taliansku ako dejisko Medzinárodného festivalu handicapovaných umelcov, Moskva, kde sa na pozvanie Slovenského inštitútu predstavil na 3 koncertoch, Chania na Kréte, kam ho pozval Honorárny konzul Slovenska, ale najmä Praha (Koncert proti koncu sveta, Párty na kolečkách, Pražská jar).

Najnovším hudobným zážitkom Maroša Banga bolo vystúpenie na prestížnom Medzinárodnom hudobnom festivale Petra Dvorského v Jaroměřiciach nad Rokytnou, kam si pozval mladého českého, taktiež nevidiaceho hudobníka a speváka Radka Žaluda, 28-ročného absolventa spevu a akordeónu na konzervatóriu, s nádherným a podmanivým hlasom a niekoľkoročnými skúsenosťami na českom hudobnom poli. Ich vystúpenie bolo umelecky aj emocionálne tak silné, že sa priamo ponúkla myšlienka pokračovať v tejto spolupráci aj naďalej. Radka Žaluda Maroš Bango objavil úplne náhodou -  len krátko predtým o ňom počul z rozprávania svojich náhodných známych, následne si ho vypočul na internete, avšak niekoľko vzájomných telefonických rozhovorov dalo tušiť, že si Maroš a Radek sadnú umelecky aj ľudsky. A tak sa aj stalo. Spája ich nielen rovnaký handicap, ale aj láska k hudbe a podobný pohľad na život – napriek tomu, že osud k nim nebol práve zhovievavý, obidvaja sú nezlomní optimisti, oplývajúci neuveriteľnou charizmou a chuťou do života.

Fanúšikovia  Maroša Banga neraz prichádzajú na jeho koncert nesúc si v duši rôzne boliestky… a odchádzajú z neho s pokorou, s úctou a s obdivom voči človeku, ktorému osud nedovolil spoznať, ako vyzerá  slnko, kvet, ako vyzerá jeho mama, manželka, detský úsmev… a napriek tomu dokáže žiť bez trpkosti… napriek tomu sa mu ľudia  zdôverujú s problémami a on má pre každého porozumenie a milé a múdre slovo. Úsmev vzbudzuje dušovanie sa oboch kamarátov, že aj keď nevidia od narodenia, peknú ženu spoznajú neomylne vždy…

Maroš a Radek si na koncertoch vyskúšali najprv niekoľko duetov a zdalo sa, že by sa mohlo dariť aj spoločným videám. Nahrali ich v štúdiu v Trnave a dnes ich fanúšikovia môžu nájsť na www.youtube.com, ako aj na facebookovej stránke Maroša Banga. Piesne ako Láska prý, Tam u nebeských bran alebo Stárnutí zrádné sú samy o sebe krásne… ale stojí za to vypočuť si  ich v podaní Maroša a Radka.

Prirodzeným vyústením doterajšej spolupráce je príprava ďalších spoločných vystúpení – na Slovensku, v Čechách, ale trebárs aj v predvianočnom Bruseli v kostole Slovenskej katolíckej misie Cacré-Coeur.

Tí, ktorí budú pred Vianocami  v Bratislave, majú jedinečnú možnosť stretnúť týchto charizmatických spevákov s velkými hlasmi, ale aj srdiečkami, na koncerte priamo v centre Bratislavy, v legendárnom Véčku, kde svojho času vystupovali tí najlepší… Verme tomu, že tradícia nepustí a Maroš a Radek zanechajú hlbokú stopu v dušiach ľudí práve v citlivom predvianočnom čase. Príďte, milí priatelia, a sami spoznajte, v čom spočíva ich  neobyčajné čaro … sklamaní určite nebudete. Piesne, ktoré zaznejú na koncerte, sú silné melódie, v ktorých si nájdu svoje posolstvo všetci – šťastne aj nešťastne zaľúbení, mladí aj skôr narodení, veselí aj tí, ktorí možno práve stratili niekoho blízkeho. Všetci však z koncertu odídu s pocitom jedinečného hudobného zážitku. A verte, že ako pridanú hodnotu koncertu Vám obidvaja interpreti ponúknu okrem krásneho hlasu a hudby na dlani aj svoje srdiečko.

Spojila nás pieseň
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PR článok)

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu