Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Medzinárodný úspech legovej zbierky: Smrteľne chorý Martinko žije svoj sen!

Jeden z Martinkových snov splnený Zobraziť galériu (10)
Jeden z Martinkových snov splnený (Zdroj: archív Š. K.)

BRATISLAVA - Spojili sa ľudia z celého sveta. Veľká legová zbierka, ktorú sme pred pár dňami spustili na počesť mením smrteľne chorého Martinka, mala neopísateľný úspech. Obývačku rodiny Kupcovcov zaplavili tisíce kociek lega zo všetkých možných kútov sveta a prešťastný Martinko v nich doslova plával. Podporu aj skladačky mu poslali dobrí ľudia dokonca až z Anglicka, Nemecka, Rakúska a rôznych miest Slovenska. Za to patrí všetkým veľké ĎAKUJEM.

(Píše Martinkov otecko)

Je veľmi ťažko niečo písať, lebo žiadne slová nedokážu dostatočne vyjadriť Martinkove pocity. Má svoju vežu snov, lietadlá, autá a symbolika "legovej kocky" spojila veľa ľudských sŕdc. Má svoj Legoland, lode, má svoj svet, ktorý mu nedovolí žiť tak, ako žijú iné deti. Martinko je bojovník, nevzdáva to. Chcem mať zdravé nožičky, ktoré utekajú ako blesk, chce silno kopnúť do lopty. Pýta si veľa?

Medzinárodný úspech legovej zbierky:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív Š. K.)

Dostal veľa pohľadníc, blahoželaní, kreslili mu detičky, povzbudzovali ho a Martinko ako keby zabudol na choroby, bolesť a aspoň nachvíľu sa cítil ako iní malí kamaráti. Ich srdiečka akoby boli spojené v jedno, aspoň na moment. Aj on túži žiť ako iné deti. Nebáť sa slniečka, behať, chodiť.

Vybral si zo skrinky "peniažkový kufrík", počíta a pýta sa, koľko potrebuje na "veľkú nemocnicu" (rehabilitácie), aby mu opravili nožičky. Je to veľavravné a fascinuje ma tá sila, ktorá ho ženie dopredu a núti ho nevzdať sa. Legová oslava dopadla veľmi dobre. Martinko bol veselý, šťastný a spokojne šiel spinkať. Verím, že sa ráno prebudí usmiaty a bude ďalej snívať svoj sen, možno iracionálny, ale jeho očká vtedy prekrásne svietia.

Medzinárodný úspech legovej zbierky:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív Š. K.)

Ďakujeme všetkým láskavým ľuďom za čas, námahu, za všetko, no hlavne za to, že na Martinka nezabudli a aj v deň jeho menín na neho mysleli. ĎAKUJEME. Martinko a celá rodina.

Ak sa rozhodnete Martinkovi pomôcť a podporiť ho v ťažkých chvíľach, kontaktujte jeho rodinu.

Kontakt na Martinkovho ocka:

Štefan Kupec

Jarocká ulica 1300

951 35 Veľké Zálužie

tel. č.: 0902 073 696

e.mail: martinkokupec@azet.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu